IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 april, 2022

Cajlakovic tillbaka efter rosfebern: “Nu är det tuffa matcher som väntar”

På lägret i Spanien fick Selma Cajlakovic rosfeber från ett skrubbsår på knät. I 8-0-segern mot Rävåsen var hon tillbaka i spel med 45 minuters speltid. Nu väntar nästa drabbning mot Mallbacken för försvararen. “Det är nu vi ska bevisa att vi kan hålla tempot och styra spelet”, säger hon inför bortamötet.

En infektion i knät, lindrig rosfeber – var vad IFK:s mittback Selma Cajlakovic blev diagnostiserad med då hennes knä svullnade upp i slutskedet av lägret i Spanien.

  • Jag fick inte träna på 10 dagar och åt antibiotika för att få infektionen att gå ner. Alla mina symtom var tvungna att försvinna innan jag kunde börja träna igen, berättar Cajlakovic om händelsen som gjorde att hon inte kunde vara med i premiären av Elitettan och fortsätter:
  • Jag mår bra nu men känner att jag tappat mycket på de dagarna jag varit borta.

På Twitter skrev 25-åringen att man skulle påminna henne om att aldrig mer klaga på fotbollen igen efter händelsen.

  • Man klagar över att man lägger ner så mycket tid på fotbollen och inte har något liv. Men när man blir skadad vill man bara träna mer än någonsin istället, säger hon med ett skratt.

Men mot nykomlingarna Rävåsen var hon tillbaka i spel på nytt då hon fick hoppa in i matchen – vilket resulterade i 45 minuters speltid – och en seger med 8-0.

  • Det är en match vi ska vinna och jag tror att Rävåsen kommer få det riktigt tufft. Vi gjorde det bra men måste också kunna göra mål mot andra lag än bottenlag. Det är där jag känner att vi behöver steppa upp. Vi kan inte bara göra massor mål mot bottenlag utan även göra mål mot lagen högre upp i tabellen. Samtidigt spelade vi på ett och två och gjorde det bra mot Rävåsen. Det finns en risk att man går ner i tempo annars, säger Cajlakovic.

Men nu väntar ett tuffare motstånd på nytt när Mallbacken står för motståndet på bortaplan. En motståndare som också hade målkalas i sitt möte med Rävåsen där siffrorna skrevs till 7-0.

  • Nu är det tuffa matcher som väntar framöver och det är nu vi ska bevisa att vi kan hålla tempot och styra spelet. Mallbacken är duktiga på alla positioner. Det spelet vi hade på försäsongen ska vi ta med oss in i matcherna nu i serien. Vi måste verkligen sätta våra lägen och minimera våra individuella misstag. Mallbacken har duktiga spelare på alla positioner, jobbar för varandra och är tuffa, säger 25-åringen och fortsätter:
  • För vår del gäller det att fortsätta nöta sista tredjedelen och fortsätta jobba på flera spelvägar fram till mål.

Mallbackens IF – IFK Norrköping, torsdag 14 april 19:00, Fryxellska IP Sunne, NT

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser