IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 november, 2023

Cajlakovic, Dawber och Gustafsson lämnar IFK Norrköping

Chelsie Dawber, Irma Cajlakovic och Lovisa Gustafsson lämnar IFK Norrköping i samband med att deras kontrakt löper ut.

Chelsie Dawber anslöt på lån inför säsongen 2023 och skrev in sig i historieböckerna när hon gjorde IFK Norrköpings första mål någonsin i OBOS Damallsvenskan medan snöstorm blåste på Platinumcars Arena.

Irma Cajlakovic kom till IFK Norrköping 2018 och gjorde resan från division 1 till OBOS Damallsvenskan. En konstant i flera konstellationer av IFK:s starka försvar med 108 ligamatcher och som kännetecknats för sin fina teknik och inläggsfot.

Få spelare är så förknippade med IFK Norrköpings damlag som Lovisa Gustafsson. Med 65 mål på 113 ligamatcher är Lovisa en av de viktigaste spelarna under de senaste årens framgångar med flera avgörande insatser för att lyckas med den historiska bedriften att ta IFK till OBOS Damallsvenskan.

Manager Tor-Arne Fredheim om spelarna…

  • Irma har gjort en enorm utveckling som spelare sista året. Jag har alltid sett hennes stora potential i tekniken, fysiken och tillslaget. Detta år fick vi se vad hon går för och hennes högerfot har skapat många assist på fasta situationer. En av de som spelat mest denna säsong och varit stort bidragande till att vi höll oss kvar.
  • Lovisa har varit en oerhört viktig spelare, ett ankare där framme med tuffhet och styrka. Hennes säsong började tråkigt med ryggskadan och det var först i maj hon var tillbaka i form, det är ett stort steg från Elitettan till Damallsvenskan men Lovisa kämpade sig tillbaka och bidrog stort med sitt säregna spelsätt. Tack vare sin kämparanda har hon blivit en stark kulturbärare genom alla sina år i IFK Norrköping.
  • Chelsie blev en historisk målskytt och de två mål hon gjorde blev i slutändan viktiga då de säkrade sex poäng åt oss.

Irma Cajlakovic

  • Jag är tacksam för mina år i IFK Norrköping och att få ha varit med på denna speciella resa från division 1 till Damallsvenskan. Jag vill rikta ett stort tack till alla i föreningen och sist men inte minst alla Peking-supportrar för den fantastiska stöttningen jag har fått.

Lovisa Gustafsson

  • När jag kom till IFK var mitt mål att ta föreningen upp i Damallsvenskan med det målet uppfyllt kommer jag att söka mig vidare till nya utmaningar. Jag vill tacka för de fantastiska åren och det stöd som hjälpt oss på resan från våra supportrar och partners.

 

IFK Norrköping vill tacka Chelsie, Irma och Lovisa för deras insatser i föreningen och önskar dem lycka till framåt.

Annonser