IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 mars, 2022

Burvall inför mötet med UD Collerense: “Måste bli duktiga på att lösa problem”

Elsa Burvall har tagit för sig både på och utanför planen och trivs bra i IFK Norrköping sedan hon tog klivet in i föreningen från Bollstanäs SK. Nu väntar genrepet inför Elitettan mot UD Collerence under torsdagen på lägret i Spanien.

Avresa från Platinumcars Arena 02:45 natten mellan fredag och lördag. Plats på hotellet i Mallorca strax innan lunch – och sedan träning på lördagseftermiddagen. Det har varit en intensiv inledningen på lägret i Spanien.

  • Det är lite surt att det kanske inte varit det bästa vädret. Men sen så tycker jag ändå att det är ger väldigt mycket med ett läger när man är ny. Vi har tid till att nöta på detaljer och vi kan verkligen se till så att saker sitter och att alla vet hur man ska spela. Samtidigt blir det också att man får hänga med gruppen och komma in i gänget bättre, säger Elsa Burvall.

Det känns som du kommit in i gänget väldigt bra. Hur tycker du själv att det känns? 

  • Jag tycker det känns jättebra faktiskt. Både att komma in i gruppen men även att det känns som att min spelstil kan bidra på planen. Det känns bra att man kan ge något på båda delarna, säger 21-åringen och ler stort.

Planen som IFK Norrköping tränade på första dagen höll inte måttet och därför har truppen under måndagen och tisdagen tränat på en annan plan inne i Palma.

  • Efter att ha haft en natt där man inte sovit så mycket och haft en lång resa är det inte optimalt för spelare som har problem med knän och fötter att kliva på en hård plan. Men vi har löst situationen bra där vi har kört spelmoment på den bra planen i Palma och till exempel tränat fasta situationer på den sämre planen, säger Burvall.

Under torsdagen klockan 20:30 sker avsparken mot spanska UD Collerence – ett motstånd truppen inte vet mycket om.

  • Vi behöver nog inte tänka så mycket på dem då vi i veckan har gått igenom vad vi ska tänka på beroende på hur olika lag ställer upp. Nu har vi inte så mycket information om hur de spelar och då gäller det att vi kan lösa situationerna på planen utan att ha haft alltför mycket taktiskt om motståndet. Så kommer det säkert också vara i serien. Alla lag spelar inte likadant varje match och vi måste bli duktiga på att lösa problem och alltid kunna spela vårt spel oavsett hur motståndet ställer upp, säger Burvall.

Vad är nästa steg för er nu när premiären närmar sig? 

  • Det känns som att nästa steg är att få detaljerna att sitta. Vi har haft en bra försäsong så det gäller bara att bli bättre på det vi behöver bli bättre på. Sen vore det skönt att få lite skadade spelare tillbaka i spel.

UD Collerense – IFK Norrköping, torsdag 24/3 klockan 20:30, Camp Ca Na Paulina, Solidsport 

Annonser