IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 augusti, 2022

Burvall efter 1-0 mot Bromölla: “Superglada över att se så mycket folk på Curva Nordahl”

Efter två raka bortamatcher och lika många segrar var IFK Norrköping tillbaka på Platinumcars Arena. Väl hemma blev det en ny trepoängare och ytterligare häng på topplaceringarna efter 1-0 mot IFÖ Bromölla.

Efter herrarnas 2-0-seger mot Degerfors ville damerna inte vara sämre. Mot Bromölla visade man från början att det var tre poäng man ville gå för. Molly Wiklander hade matchens första möjlighet när hon mötte Jennie Egeriis inlägg precis över.

Det var ett IFK som klev ut högt med en hög och intensiv press och lyckades också vinna tillbaka bollen högt upp i planen och stundtals var samtliga spelare förutom Sofia Hjern på Bromöllas planhalva.

Närmast var Sabina Ravnell som fick en bra boll i djupet av Wilma Leidhammar men yttermittfältaren fick inte bollen tillräckligt långt ifrån Elin Vaughan som parerade avslutet.

Efter den tydliga IFK-inledningen med en hel del nästanchanser och ett par högkvalitativa möjligheter föll hemmapressen av något. IFK hade också en hel del hörnor utan att få någon ordentlig utdelning mot ett starkt Bromöllaförsvar.

IFK avslutade halvleken på samma sätt som de startade den – med ett stort bollinnehav där de kom runt på båda kanterna genom Wiklander och Ravnell och där Bromöllas backlinje hade fullt upp med att hålla koll på Leidhammar och Lovisa Gustafsson. 0-0 i paus var med mersmak för hemmalaget som mycket väl kunde gjort mål under matchens första 45 minuter.

  • Vi var lite nervösa, vi var inte vana med trycket och vi fick inte till lägena eller spelet i första halvlek. Samtidigt kändes det som vi ägde matchen, vilket gjorde att vi kunde vara lugna och visste att vi var bättre som lag, sa Elsa Burvall om den första halvleken.

Även om det inte var lika hög intensitet på IFKs presspel till den andra halvleken så började matchbilden på samma sätt som den första – med ett tydligt IFK-övertag. Bromölla låg tätt och tight och gjorde det svårt för IFK att komma till riktigt heta målchanser.

  • Vi saknade lugnet i sista tredjedelen – vi kom till mycket lägen och många hörnor men fick inte till avsluten. Vi ville framåt eftersom vi kände att vi hade övertag men vi satte den avgörande passningen för tidigt många gånger.

1-0 kom efter timmen spelad. My Cato spelvände från vänster till höger där Ravnell tog emot och klev fram. Ett flertal bra löpningar utan boll drog isär försvaret och Ravnell tackade genom att vika in och strax utanför straffområdet avsluta med vänsterfoten i det närmsta hörnet.

  • Det var helt sjukt! Hon har hittat det där när hon kliver in i planen. Det var inte hennes första den här säsongen men det var ett av de snyggaste. Det är superkul att hon hittat en bra målform och att vi kan avgöra sådana här matcher när det andra inte riktigt funkar, beskrev Elsa.

IFK fortsatte att skapa en del möjligheter där hörnorna mer eller mindre avlöste varandra, men även i den andra halvleken fick IFK ingen utdelning på de fasta situationerna. Bromölla försökte och flyttade upp Emmy Blomberg vid långa inkast men även defensivt såg IFK till att hålla tätt.

Avslutningen blev något lugnare anfallsmässigt med ett längre och lite försiktigare spel där det mest handlade om att ta hand om bollen och IFK fick inte möjlighet att på samma sätt bita sig fast på offensiv planhalva.

Ravnells pärla blev matchens enda mål och IFK tog ytterligare tre viktiga poäng i jakten på topplaceringarna i Elitettan. Dessutom inför en fin publiksiffra och där Curva Nordahl fick fira för andra gången den här eftermiddagen.

  • Det betyder väldigt mycket för oss. Hela laget var superglada över att se så mycket folk på Curva Nordahl och höra klacken hela matchen. Det är superkul och det kommer ge oss energi för resterande säsongen också. iV hoppas självklart att det fortsätter komma folk! Sa Elsa Burvall.

IFK Norrköping – IFÖ Bromölla: 1-0 (0-0)

Målet: 1-0 Sabina Ravnell (My Cato)

Startelvan: 1. Sofia Hjern (K) – 24. Irma Cajlakovic (83′), 20. Selma Cajlakovic, 4. Ebba Handfast, 11. Jennie Egeriis – 8. Molly Wiklander (53′), 14. Elsa Burvall, 5. My Cato, 19. Sabina Ravnell (89′) – 16. Wilma Leidhammar, 15. Lovisa Gustafsson

Ersättare: 30. Tyra Berggården (mv) – 2. Selma Berggren (53′), 3. Clara Flenhagen, 6. Emelie Johansson (83′), 9. Selma Nyström, 13 Thea Alvberger, 18. Amanda Jeppson (89′)

Gula kort, IFK: -. IFÖB: –

Annonser