IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 september, 2022

Bugre inför Team TG: “Vi ska ha de tre poängen”

Nu återstår det bara en match kvar i den sjudagarsperiod med tre matcher. En av spelarna som fått mer speltid under den hårda matchningen är Azumah “Zumzum” Bugre som spelade 76 minuter mot Hammarby IF. Imorgon väntar Team TG FF på Platinumcars Arena. Ett spelskickligt lag som utvecklats under säsongen och som ännu inte tagit sig ur bottenstriden med allt att spela för.

Den tuffa matchningsperioden från söndagens match mot Sundsvall till morgondagens match mot Team TG är snart över. Trots en stark insats och flera bra målchanser så räckte inte IFK Norrköping till mot Hammarby IF i Svenska cupen. Azumah Bugre spelade i 76 minuter mot det damallsvenska motståndet och berättar om sin upplevelse av matchen:

 • När man spelar mot ett så bra lag kan man bli lite nervös i början men vi spelade väldigt bra och startade starkt. Jag gick ut på plan och fokuserade på det som Tor-Arne hade sagt till mig att göra. Att ha koll på min zon, vinna mina dueller både på marken och i luften, att spela enkelt och servera bollar till yttre zoner och till anfallare.

Imorgon på Platinumcars Arena så möter IFK Norrköping Team TG FF. Laget från Umeå har trots sin senaste vinst mot Rävåsen inte tagit sig ur bottenstriden. Samtliga av de tre lägst placerade lagen blir nedflyttade och i skrivande stund är skillnaden mellan nedflyttning och att stanna kvar bara fyra poäng och några enstaka mål. Varken Sundsvall eller Team TG kan slappna av i slutet av säsongen när Bergdalen jagar dem i hälarna.

Det senaste mötet i Umeå slutade 5-0 till IFK, det största nederlaget för TG i årets serie. Sedan dess har laget blivit mer målfarliga och framförallt släpper de inte in så många mål som i början av säsongen. En motståndare som växt till sig är alltså att förvänta. Zumzum har klart för sig vad deras uppgift blir imorgon och med Elsa Burvall avstängd är det inte en dålig gissning att ghananskan startar på mittfältet.

 •   Vi ska göra det vi gör i varje match, vi ska ha de tre poängen. Det får vi genom att alla gör sitt bästa och att vi spelar som ett lag.

IFK Norrköping ser mycket fram emot att träffa er på söndagens fotbollsfest när damerna möter Team TG FF i Elitettan. Bara fyra hemmamatcher återstår av Elitettan så se till att dyka upp och heja fram laget i kampen om Damallsvenskan!

IFK Norrköping – Team TG FF: Elitettan,  25/9 klockan 15.00, Platinumcars Arena

 • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
 • Årskort för herr ger även tillträde till denna match – övriga biljetter: https://ifknorrkoping.ebiljett.nu/
 • Fri parkering på södra plan
 • Entré 4B öppnar kl.14.00
 • Hamburgare grillas på terrassen från kl.14.00
 • Kiosker öppna
 • Souvenirförsäljning
 • Dansverkstaden uppträder på innerplan före matchen och i paus
 • Idolkort till alla och autografskrivning efter matchen
 • Manager Tor-Arne Fredheim berättar om läget i laget kl.14:30 på terrassen

Annonser