29 november, 2023

Brönner efter 6-0 mot Hammarby: “vi hanterar anstormningen bra”

IFK Norrköping krossade Hammarby i den andra omgången av de Skandinaviska mästerskapen med 6-0 efter att ha gjort tio förändringar i startelvan sedan matchen mot Silkeborg i måndags. “Jag är nöjd med två assist, kul att få bidra till lagets seger”, säger lagets yngste spelare Axel Brönner efter vinsten.

Hammarby skapar matchens första chans när ett inlägg på högerkanten nickas över. Matchbilden är sig lik senast på Platinumcars Arena. Hammarby är mer avvaktande och vill slå till när IFK passar runt. Kia Chuko är alert på sin högerkant och han ser tidigt till att Hammarby tar en varning för att undvika konsekvensen av ett fint kombinationsspel med Leo Jonsson. Duon fortsätter sitt samspel, Chuko kommer loss på högerkanten och hans inlägg hittar Leo Jonsson på bortre ytan som nickar in 1-0. Jonsson gör snabbt sitt andra mål när Axel Brönner hittar honom med en djupledsboll, målvakten sträcker sig men når inte avslutet som går i bortre hörnet. Kamraterna fortsätter omvandla sina lägen och denna sekvens är av yppersta klass. Kia Chuko lyfter bollen mot straffområdeslinjen där Lukas Brahim smäller till på volley till 3-0. Hammarby skapar några chanser själva, de är tunga och skapar en del oreda på fasta situationer eller när de lyckats ta sig upp i plan, men avsluten går utanför. Kamraterna går ut efter första halvlek med en betryggande ledning och ett spelövertag.

Hammarby kommer in taggade i andra halvlek och IFK behöver hantera en fysisk och tung motståndare som skapar fler chanser men avsluten går fortsatt utanför i regel. Kamraterna offrar sig för att hålla nollan, däribland Jesper Lindvall som kommer ut precis innan ett tungt avslut på ett inlägg. I slutet av matchen orkar inte ”Bajen” jaga mer. Proppen går ur och inbytta Oliver Matic gör 4-0, Malte Karlsson behöver knappt en minut på plan innan han skjuter in 5-0 och Moutaz Neffati avslutar med 6-0. En fantastisk insats av laget där 10  av de spelarna gjorde sin första start i turneringen.

Femtonåriga landslagsspelaren Axel Brönner, som spelade samtliga minuter och spelade fram till två mål, efter matchen:

• Vi hade riktigt bra kontroll i försvarsspelet under första halvlek där vi löser deras press på ett bra sätt och kan vara raka och sen ta vara på målchanserna.

Hammarby kommer in med mer frenesi i andra halvlek och de kommer lite mer in i matchen, hur tycker du ni hanterar skiftet i momentum?

• Det gick ganska bra, med en 3-0 ledning mot sig kan de inte göra annat än att gå för det. Men vi hanterar anstormningen bra, matchen blir hackig vilket är bra för oss då de måste göra mål.

Ni gör tre mål i slutet av matchen, är det motståndarna som får slut på energi?

• Tror de inte orkar riktigt, många av dem spelade 90 för två dagar sedan och då kunde våra inhoppare komma in fräscha och göra tre ytterligare mål.

Vad tycker du om din egen insats?

• Jag är nöjd med två assist, kul att få bidra till lagets seger.

Du har spelat och tränat lite med detta lag innan men hur tycker du de äldre spelarna har tagit emot dig?

• Några känner jag sedan innan genom P17-laget, som jag tränar mest med, och de äldre killarna i P19 tar bra hand om mig och coachar mig.

Vi leder nu Grupp B, vad är ambitionen för resten av resan?

• Nu är det bara att gå för att vinna turneringen.

Efter avslutad omgång leder IFK Norrköping Grupp B på fyra poäng, tvåan Silkeborg har samma poäng men bara 2+ i målskillnad mot IFK:s 6+. På lördag 16:00 spelas den sista gruppspelsomgången och IFK möter norska Strømsgodset TF som ännu inte tagit någon poäng.

IFK Norrköping – Hammarby IF 6-0 (3-0): Skandinaviska mästerskapen Grupp B, Banús Football Center, 29 november

Mål: Leo Jonsson (22′), Leo Jonsson (27′), Lukas Brahim (41′), Oliver Matic (85′), Malte Karlsson (86′), Moutaz Neffati (89′)

Varningar IFK: Ture Sandberg, Åke Andersson

Startelvan: Theo Krantz – Kia Chuko, Edvin Tellgren, Lukas Mattsson, Lukas Lönneberg (74′) – Åke Andersson (85′), Ture Sandberg (46′) (K), Axel Brönner – Lukas Brahim, Leo Jonsson (70′), Axel Floric (70′)

Ersättare: Emil Holmberg, Moutaz Neffati (74′), Albin Tengbrandt, Felix Stenman, Jesper Lindvall (46′), Noel Sernelius, Malte Karlsson (85′), Daniel Burubwa, Sammi Sulejmanovski (70′), Oliver Matic (70′), Sebastian Hakim