IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 september, 2021

Björk inför matchen mot Varberg: “Kommer bli en annan matchbild”

Carl Björk blev tvåmålsskytt senast mot IK Sirius och hoppas på att få fortsätta med sin målskörd mot Varbergs BoIS. “Vi får hoppas på något mål till, men det viktigaste är att vi vinner”, säger han inför söndagsmatchen.

Det var mycket som hända i IFK Norrköpings senaste match mot Sirius på bortaplan. Bland annat gjorde Kristoffer Khazeni sitt första allsvenska mål, Jonathan Levi levererade en hundraprocentig insats vid fasta situationer och Carl Björk blev tvåmålsskytt.

 • Det kändes bra både för egen del och för laget. Sen är det alltid kul att göra mål också. Jag hade lite flyt med mig på båda målen, säger Björk och fortsätter:
 • Målen är värda lika mycket oavsett hur de ser ut, även om det är roligare att göra snygga mål. Men det är poängen vi tar med oss framåt.

Inför matcherna mot Örebro SK, IK Sirius och Varbergs BoIS var tränaren Rikard Norling tydlig med att matcherna skulle bli en viktig värdemätare över var föreningen är på väg i den allsvenska tabellen. Ska IFK hänga med i kampen om Europaplatserna eller inte? Efter två av tre matcher spelade har den allsvenska truppen skrapat ihop sex av de nio möjliga poängen som det finns att spela om. Efter söndagskvällen kan det ha blivit en jackpott.

 • Det är klart att det varit en perfekt start. Vi har vunnit de två första och speciellt den senast vinsten mot Sirius kändes väldigt bra. Det är första kvarten som är lite skakig. Sen stänger vi ner matchen på ett väldigt bra sätt, konstaterar Björk.

För att ta ytterligare en trepoängare krävs ett fokuserat lag mot Varberg BoIS på söndag. Det är en motståndare som hade fyra segrar i rad innan de två senaste matcherna mot Hammarby (förlust med 0-1) och BK häcken (1-1).

 • Det kommer bli en annan matchbild mot Varberg då de har ett annat spelsätt än Sirius. Men vi ska fokusera på vårt egna även fast man såklart måste anpassa sig lite efter motståndet. Framförallt gäller det att sätta vårt egna spel för då är vi svårslagna, säger Björk.

För Carl Björk har speltiden i allsvenskan ökat ordentligt säsongen 2021. Säsongen 2020 var han med i fyra allsvenska matcher för IFK och var utlånad till Trelleborg i Superettan där han stod för ett mål på sina 12 spelade matcher med varierad speltid. Den här säsongen har han istället spelat 16 matcher för IFK där han fått starta i tio av dem och levererat fem mål och en assist.

 • Det är klart det alltid är kul att få spela och jag är tacksam över att jag fått så mycket speltid och så många chanser. Då är det bara att gå ut och köra och hjälpa laget, säger Björk.

Hur många mål kommer du göra mot Varberg då? 

 • Haha. Vi får hoppas på något mål till, det hade varit kul. Men viktigast är att vi vinner, säger han och ler.

Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

IFK Norrköping–Varbergs BoIS: 26/9 klockan 17.30, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

 • Under söndagen kommer vår matchvärd Huski Chocolate vara på plats från cirka två timmar innan matchstart och dela ut deras drycker. Välkommen att besöka Huskis buss som kommer stå utanför Teknikhallen.
 • I teknikhallen kommer det vara drop in-vaccinering för covid-19 mellan klockan 15.00 och 20.00. Dit är alla som ännu inte är fullt vaccinerade välkomna – oavsett om man ska på matchen eller inte.
 • Stötta IFK Norrköping när du tecknar abonnemang hos discovery+! För varje nyteckning genom denna unika länk går det en del av pengarna direkt till IFK Norrköping. 
 • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
 • Butiken i Linden köpcentrum är öppen matchdagar – välkommen dit!
 • Inför varje hemmamatch under årets säsong har du möjlighet att vinna en av spelarnas använda matchtröjor. Nu kan du vinna våra utlånade stjärnskott Lucas Lima och Manasse Kusus tröja. Läs mer genom att klicka här.
 • Innan matchen kommer det hållas en tyst minut med anledning av den tragiska olyckan där tre AIK-supportrar miste livet på vägen till match.
 • Under halvtidspausen kommer Norrköpings kommun hålla i en hyllning till Malin Baryard och hennes OS-guld.

Annonser

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här