IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 augusti, 2021

Björk efter mål och tre poäng: “Det bästa som finns”

Först satte Viktor Agardius sitt första allsvenska mål i IFK-tröjan och sedan klev Carl Björk fram och tryckte in 2-0-målet mot IFK Göteborg på Ullevi. “Det var riktigt härligt”, säger han efter 2-1-segern.

Tränaren Rikard Norling med ledarteam hade gjort om i laguppställningen inför matchen mot IFK Göteborg – vilket innebar att Viktor Agardius fick ta klivet upp i banan. Det resulterade också i hans första allsvenska mål för IFK Norrköping. Drygt tio minuter efter klev också Carl Bjärk fram i anfallet och satte dit 2-0 – ett mål som gav gästerna ett grepp om matchen redan efter 34 minuter.

  • Alle kommer lite ensam på mitten och sedan slog han bollen i djupet. Jag klev fram med bollen och sedan var det bara att bomba in den med vänstern, säger Carl Björk med ett stort leende efter slutsignalen och fortsätter:
  • Det är alltid skönt att få in 2-0. Då blir man lite tryggare. Det var riktigt härligt.

IFK Norrköping visade upp en riktigt fin första halvlek. I andra jobbade sig IFK Göteborg in i matchen, vilket resulterade i deras 1-2-mål. Men mer än så blev det inte för hemmalaget.

  • Vi spelar jättebra i första och göra en jättebra halvlek. Sen blir det automatisk så när man ska hålla undan att man blir lite nedtryckt. Vi kämpar ändå på bra och offrar oss för laget, säger Björk.

Hur viktigt är det att målskyttet lossnade? 

  • Det är alltid skönt att göra mål som forward. Det är det bästa som finns. Det har varit lite stolpe ut i de senaste matcherna och tre poäng och 2-1 är grymt.

Vad är det som gör att ni är det bättre laget i dag? 

  • Jag tycker att vi är det bättre laget i första halvleken med bollen och sedan visar vi att vi är ett kämparlag i andra. Då vinner man.

Annonser