IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 augusti, 2022

Binaku inför matchen mot Täby FK: “Vi ska dit och göra vårt”

Cupmatch, bortaplan, och naturgräs – sådana är förutsättningar inför torsdagens match mot Täby FK. “Vi ska dit och göra vårt”, säger Egzon Binaku om förberedelserna.

Cupmatchen innebär ett tätare spelschema än vanligt för IFK Norrköping – något som Egzon Binaku inte menar påverkar truppen nämnvärt. 

  • Vi är väl förberedda och orkar utan tvekan. Det är snarare kul att det är en match igen så snabbt efter Varbergsmatchen – skönt att få en chans till revansch så snabbt. 

Hur ser du på söndagens match så här efter ett par dagar? 

  • Vi kämpar och sliter, men det räcker inte hela vägen i söndags och det gick emot oss till slut, men vi måste blicka framåt nu. 

En vinst i torsdagens match innebär avancemang i Svenska Cupen, och således även spel det gruppspel som spelas i början av 2023. 

  • Det är alltid speciellt, alla sådana här matcher har sin egna historia kan man säga, vilket gör det extra roligt och så speciellt. 

Tänker ni annorlunda i förberedelserna inför cupmatcher? 

  • Nej egentligen inte. Vi ska dit och göra vårt, tre poäng är det viktigaste – så ser vi till att spela gruppspel nästa år, avslutar Egzon Binaku. 

Täby FK – IFK Norrköping: 1/9 klockan 17.00, Svenska Cupen, Tibblevallen, Cmore.

Annonser