IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 augusti, 2019

Besviket i IFK-lägret efter 1–1 mot Hapoel

Med den första halvlekens fina spel och ett tidigt ledningsmål i andra så hade IFK hoppats på lite mer i match ett. “Men vi uppträdde ändå som ett lag rakt igenom”, tyckte Maic Sema efter 1–1 hemma på Nya Parken.

NORRKÖPING
Det var 45 minuter som lovade så mycket mer. IFK Norrköping mötte upp Hapoel Beer Sheva högt upp i plan och fick det tryck man ville.
      Och framförallt Sead Haksabanovic fick med sig laget när han visade upp ett brett register som var häftigt att se på.
      Det enda som saknades var målen.
      – Jo, det var synd. Sån är fotbollen, men jag tyckte det viktigaste var att vi skapade lägen och målchanser vilket betyder att vi är där, menade Maic Sema i spelargången.
      Norrköpingssonen visade också vilken tillgång han är med en repertoar av egenskaper som kommer bli nyttig för IFK.
      – Det är klart det var kul att få göra mål i min debut, men först och främst tyckte jag det var kul att få ett fint välkomnande av supportrarna och laget. Jag har bara varit här i några dagar, men jag har ändå fått ett bra välkomnande som en i gänget direkt, log Maic.
      När bollen låg bakom Ernestas Setkus blev han överlycklig i sitt firande.
      – Jag vet inte så mycket vad som hände där, men anfallet började på högersidan där jag kombinerade lite med Simon Thern. Sen så såg jag att bollen dök upp innan jag och Sead sprang mot den, men jag hann först och touchade den med vänstern. Det var skönt att få göra mål, beskrev Maic målet med glädje.
      De rödtröjade israelerna kvitterade strax därpå, ett resultat som stod sig matchen ut trots att hemmaspelarna gjorde sitt bästa och gick för ett segermål.
      Tungt förstås.
      – Ja, det är klart. Man vill alltid vinna på hemmaplan. Jag tyckte vi gjorde en bra match rakt igenom och uppträdde som ett lag, skapade lägen och spelade en bra fotboll. Det gäller bara att vara fokuserad till att sätta chanserna i returmötet, sa han.
      Overkligt att få göra mål i debuten?
      – Inte overkligt, men självklart en skön känsla att få presentera sig på det sättet. Jag har alltid sagt att när jag kom så var det en enorm kärlek från supportrarna och många meddelanden, då är det skönt för mig att få betala tillbaks på det här sättet. Det betyder enormt mycket för mig och jag hoppas att alla var glada som kom och jag hoppas dom fortsätter komma hit.
      Vad kommer fälla avgörandet i Israel?
      – Vi ska inte gå dit och vara passiva utan uppträda som vi spelade idag. Sen handlar det bara om att sätta lägena och göra mål. Jag tror vi kommer vara fokuserade, ha tålamodet och inte släppa på någonting utan fortsätta ligga i till slutet. Det kommer bli en lång match som det handlar om att hålla fokus i, avslutade Maic Sema.
      Laddad för att uträtta ännu mer.
     
Matchfakta: IFK Norrköping – Hapoel Beer Sheva 1 – 1 (0 – 0)
Målen: 1–0 (51) Maic Sema, 1–1 (55) Eden Shamir.
Varning, IFK: -. Hapoel Beer Sheva: Loai Taha (59).
Domare: Paulus Hubertus Martinus van Boekel, Holland.
Publik: 6 479.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern, Simon Skrabb (85) – Maic Sema (69), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Henrik Castegren, Guðmundur Þórarinsson (85), Egzon Binaku, Kalle Holmberg (69), Ian Smith, Andreas Blomqvist.
     
     
Text: Jonas Nordholm
     
Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Annonser