IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 april, 2022

Berggren inför bortamatchen mot Bromölla: “Inget lag man ska underskatta”

Selma Berggren har matchats som vänsterback i inledningen av säsongen och har trivts bra på positionen. Nu är förhoppningen att vara med och spela till sig tre poäng borta mot Ifö Bromölla under söndagen. “Vi var ju nykomlingar förra året och det finns alltid en fördel när motståndet inte riktigt vet hur laget kommer vara”, säger Berggren.

Selma Berggren har tidigare mest synts till som vänster yttermittfältare – men har nu tagit klivet ner som ytterback. Där har hon trivts bra i inledningen av säsongen och känner också att hon får ut mycket av sina kvaliteter på positionen.

  • Det känns bra och mina offensiva kvaliteter med min passningsfot kommer till användning då vi vill ha spelande ytterbackar i vår spelidé. De som har spelat framför mig har också varit väldigt bra på att gå in i banan så jag kan komma runt på överlapp. Det gör att vi kan komplettera varandra väldigt bra. Jag tycker det är väldigt kul, säger Selma Berggren.

Så du trivs där låter det som? 

  • Ja, sen kommer jag alltid ge hundra procent där jag får spela. Förra året var jag innermittfältare ganska mycket. Där det behövs ska man alltid prestera. Men jag känner mig som mest bekväm på vänsterkanten i alla fall.

På söndag är det dags igen för Berggren att få visa upp både sina defensiva och offensiva kvaliteter. Efter uddamålsförlusten mot Alingsås FC har laget fått slicka såren i veckan och jobba vidare på detaljerna för att få marginalerna på sin sida fortsättningsvis.

  • Det var såklart en tung förlust då vi haft två 0-1-förluster. Det är alltid tungt när man vet att man hade kunnat ge lite extra. Jag brukar tänka att efter varje förlust ska man bara ta lärdom och det är tre nya poäng att tampas om i helgen. Det är bara att ta sig an de. Vi har alla förutsättningar för att kunna göra det bättre. Du lär dig alltid något efter en motgång, säger Berggren.

Det är nykomlingarna Ifö Bromölla som står för motståndet på bortaplan under söndagen. Skåningarna har en vinst, en oavgjord och två förluster efter de inledande omgångarna.

  • Vi analyserade matchen under torsdagen och fick fram att det är ett väldigt aggressivt lag med en bra formation som förhoppningsvis kan gynna oss. Men det är inget lag man ska underskatta. Vi var ju nykomlingar förra året och det finns alltid en fördel när motståndet inte riktigt vet hur man kommer vara. De kommer in med ett blankt papper och är sugna på att hålla sig kvar i Elitettan.

Vad behöver ni själva förbättra i nuläget känner ni? 

  • Framför allt måste vi förbättra tålamodet och tajmingen i vårt spel. Det handlar om att den sista passningen i den sista tredjedelen måste sitta, konstaterar Berggren.

Kuriosa: under fredagen var Selma Berggren på upplärning för sommarjobb i Hamnen. På samma ställe där IFK:s egna Lovisa Gustafsson jobbar.

  • Nu får supportrarna skriva om hennes ramsa och få med mig i den på något sätt, säger Berggren och skrattar.

Ifö Bromölla-IFK Norrköping: Elitettan,  1/5 klockan 16.00, Strandängens IP

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.

Annonser