IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 april, 2022

Azumah Bugre klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har gjort klart med Azumah Bugre med meriter från Ghanas u-landslag. “Jag är här för att få nya erfarenheter, jobba med nya människor och hjälpa laget till nästa nivå”, säger nyförvärvet.

Azumah Bugre kommer från Boga i norra Ghana, och ansluter till IFK Norrköping från Hazacaas i Ghanas högstadivision.

  • Jag började spela fotboll när jag var liten och hittade då mitt intresse och min talang för sporten. Tränaren satte mig i ett lag för flickor, sedan flyttade jag till Accra och vidare till Hazacaas.

Kan du beskriva dig själv som spelare? 

  • Jag är lugn med bollen och ger alltid allt, och pushar mina lagkamrater att också göra allt. Jag vill alltid få det bästa ur mig och laget.

Azumah har erfarenhet från flera av Ghanas u-landslag, och i hennes förra klubb var hon med om att spela den första upplagan av afrikanska Champions League.

  • Jag är här för att få nya erfarenheter, jobba med nya människor och hjälpa laget till nästa nivå, säger Azumah.

Hon anlände till Sverige i helgen och känner sig varmt välkomnad.

  • Allt har varit perfekt hittills. Människorna är underbara, jag älskar stan och arenan. Hemma är hemma, och jag kommer att sakna det, men jag har känt mig hemma här tills jag kommit ut och sett vädret. Då märker jag att jag inte är i Ghana.

Tränare Tor-Arne Fredheim säger så här om sitt nyförvärv:

  • Våra tidigare värvningar – Burvall, Cato, Townsend, Handfast och Asperot – har varit offensiva spelare, även om Ebba kan spela defensivt. Vi letade efter en central mittfältare som också kan spela back. Vi har tittat på många matcher med Azumah, och det finns mycket material eftersom hon spelat både CL och landslag. Hon har spelat på stora arenor mot bra motstånd.
  • Hon är en balansspelare. Tuff, bra passningsspel och bra med båda fötterna. Hon är bara 19 år, så hon ska få komma in i det först, men hon har de egenskaper vi söker.

 

Välkommen till IFK Norrköping, “ZumZum”!

Annonser