IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 januari, 2024

Azrudin Valentic ny assisterande tränare

IFK Norrköping välkomnar herrlagets nya assisterande tränare Azrudin Valentic. “Med min erfarenhet tror jag att jag tillsammans med de andra ledarna i staben kan hjälpa Andreas och spelarna att nå sina mål”, säger Azrudin.

Azrudin Valentic började spelarkarriären i sin hemstads klubb, FK Sarajevo. Karriären som spelare tog honom till Skottland, Österrike och Slovenien innan han återvände hem till FK Sarajevo där det en gång började.

“Vali”, som han kallas, sadlade om till tränare i Sverige och har som huvudtränare arbetat för Vasalunds IF, Assyriska FF och Dalkurd FF samt varit assisterande tränare i BP. Efter huvudtränaruppdraget i Allsvenska Dalkurd 2018 lämnade Vali Sverige för danska Fremad Amager innan han blev huvudtränare i Botev Plovid från Bulgarien.

Varför lockade IFK Norrköping?

  • För att jag tror att föreningens identitet, supporterkulturen och spelstilen motsvarar min personlighet såväl som min identitet som tränare. En annan anledning är Andreas, hans kvalitet, erfarenhet och personlighet garanterar god harmoni i tränarteamet. Vilket är den första förutsättningen för framgång, säger 53-åringen.

Vad är din bild av föreningen?

  • Vi vet alla vad IFK Norrköping står för i svensk fotboll. Men jag känner att IFK är en jätte som somnat lite, och alla vi som representerar IFK har en plikt att väcka denna jätte, återföra den till toppen av svensk fotboll där den hör hemma.

Hur känns det att vara tillbaka och få jobba med Allsvenskan igen?

  • Känslan är bra, det ska bli roligt att uppleva allsvensk fotboll igen men framförallt att få kliva in på Platinumcars Arena framför våra supportrar och känna atmosfären de skapar.

Sportchef Tony Martinsson om Vali:

  • Vi är mycket glada över att Vali kommer till IFK. Han har en gedigen spelarbakgrund och är en skicklig tränare som samlat på sig mängder av erfarenhet från Sverige och utlandet.

Varmt välkommen till IFK, Vali!

Annonser