1 september, 2022

Avancemang till Svenska Cupens gruppspel

IFK Norrköping reste under torsdagen till Tibblevallen för bortamötet mot Täby FK. IFK Norrköping vann matchen med 2-0 efter mål av Maic Sema och Arnór Sigurdsson och är därmed kvalificerade för Svenska Cupens gruppspel i vinter.

Tränarteamet med Glen Riddersholm i spetsen valde inför matchen att rotera på flertalet positioner. Bland annat fick vi se Wille Jakobsson i målet då han gjorde sin första tävlingsmatch för IFK Norrköping.

Division 1-laget Täby började matchen entusiastiskt och var under de inledande tio minuterna det bättre laget, dock utan att skapa några direkt farliga lägen. Efter femton spelade minuter tog sedan IFK ledningen. Laorent Shabani hade bollen långt ner på vänsterkanten och slog ett inlägg som nådde Maic Sema. Efter ett misslyckat första försök slog Maic snabbt till igen och det stod 0-1 på tavlan.

Matchens andra mål kom i matchminut 50. Det var ett fint anfall som slutade med att Arnór Traustason serverade dagens lagkapten Arnór Sigurdson som utan problem placerade bollen i mål.

Under resten av matchen hade IFK full kontroll utan att för den sakens skull glänsa.

IFK Norrköping gjorde fem byten under andra halvlek där vi fick se en spelare till som gjorde sin första tävlingsmatch för föreningen i den 18-årige anfallaren Leo Jonsson.

Täby FK – IFK Norrköping: 0-2

Målen: 0-1 Maic Sema (14′), 0-2 Arnór Sigurdsson (50′)

Startelvan: Wille Jakobsson – Christopher Telo (74´), Marco Lund (87´), Daniel Eid, Egzon Binaku  – Arnór Sigurdsson, Arnór Traustason (74´), Dino Salihovic – Maic Sema (87´), Andri Lucas Gudjohnsen, Laorent Shabani (74´).

Ersättare: Oscar Jansson, Edvin Tellgren (87´), Linus Wahlqvist Egnell (74´), Arí Skulason, Jonathan Levi (74´), Jacob Ortmark (74´), Leo Jonsson (87´).