IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 mars, 2020

Åtgärdspaket för att hantera coronakrisen

IFK Norrköping genomför nu ett åtgärdspaket för att hantera den negativa ekonomiska påverkan som coronakrisen har på våra verksamheter.

Det innebär bland att stora delar av organisationen korttidspermitteras. Såväl föreningens verksamheter, inklusive spelartruppen, som våra bolags verksamheter berörs.

– De senaste veckornas händelser i omvärlden har påverkat oss kraftigt och gjort att flera av våra verksamheter har minskat kraftigt i omfattning. Samtidigt står vi med en kostnadsmassa som är dimensionerad för full verksamhet. Det åtgärdspaket som vi arbetat fram syftar till att säkerställa och skydda IFK Norrköpings ekonomi på både kort och lång sikt. Samtidigt arbetar vi med att hitta nya intäktsvägar och har flera spännande satsningar på gång. Vi är oerhört tacksamma för det stöd som vi känner från hela stan och vi är stolta över hur alla våra medarbetare hanterat situationen och sätter IFK Norrköping i första rummet. Tillsammans skall vi ta oss igenom en svår situation, säger klubbdirektör Jens Magnusson.

Beslutet om korttidspermittering gäller till att börja med för spelartruppen under april månad och för övriga verksamheter under april och maj. Föreningen följer noga händelserna i omvärlden och kan på kort tid ställa om under förändrade förutsättningar.

– Vi har haft full verksamhet igång under mars månad men ser det nu som en nödvändighet att anpassa oss efter rådande läge. Vi gör som alltid det bästa av situationen och har lagt upp en planering som kommer att innebära att vi kommer att komma väl förberedda till den planerade allsvenska starten. Vi går snart på en kortare ledighet innan vi återupptar verksamheten efter Påskhelgen. Både ledarstaben och spelartruppen har hanterat situationen på bästa sätt, säger manager Jens Gustafsson.

Kansliets öppettider kommer tillfälligt att ändras till onsdagar 14-17 och övriga vardagar 12-15.

Tillsammans är vi IFK Norrköping!

Annonser