IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 februari, 2022

Asperots dubbel gav IFK segern mot Bollstanäs SK

Lite försäsongsnerver och ett lag som är i full gång med att spela ihop sig. Men IFK Norrköping höll ihop mot division 1-laget Bollstanäs SK och tog hem segern genom nyförvärvet Mimmi Asperots två mål. “Det var en typisk försäsongsmatch”, säger målskytten efter 2-0-sägern.

Det var en jämn inledning på matchen mellan IFK Norrköping och Bollstanäs SK även om hemmalaget hade mest boll. Det syntes dock en del slarv i mottagningarna och passningsspelet vilket gav gästerna några lägen för omställning. Men drygt en kvart in i första halvlek tog IFK Norrköping över mer och mer och hade stundtals ett riktigt fint spel både försvars- och anfallsmässigt. Till slut lossnade anfallsspelet och inom loppet av tio minuter kom Mimmi Asperots dubbel.

  • Det första är en väldigt bra framspelning i straffområdet som jag lägger in. Det andra målet är ett inlägg som jag lyckas få ansiktet på. Men det är bra att man kan göra mål med flera kroppsdelar, säger Asperot och skrattar.

Hon värvades från IFK Kalmar, som tagit klivet upp i damallsvenskan, och visar redan nu vid försäsongsmatcherna upp hennes fysiska och tuffa spelstil i anfallet som var med och sköt upp smålänningarna till Sveriges högstadivison. Trots hennes två mål mot Bollstanäs SK var hon dock försiktig i att dra några större växlar av prestationen.

  • Det är skönt att vara igång och man är i en period där man är ny och försöker lära känna alla spelare både på och utanför planen. Det kommer mer och mer. Vi är bara i början. Det finns såklart mycket kvar att jobba på, säger hon.

I andra halvlek gjordes en hel del byten och det blev lite mer hackigt i spelet. Både Bollstanäs och IFK hade chanser – men den andra halvleken slutade mållös.

  • Det var en typisk försäsongsmatch. Det är lite upp och ner. Vissa stunder är det jättebra och i vissa stunder är det mindre bra. I början var vi stressade men kom sedan in i matchen och gjorde två mål, vilket lugnade ner oss lite. Sen är det mycket byten och det är klart att det påverkar, säger Asperot.

Vad tycker du om upplägget med mycket byten och att alla ska få spela nu i inledningen? 

  • Jag tycker det är jättebra att alla får speltid och det är nu i början alla ska kunna visa vad det går för. Det ökar konkurrensen. Sen är det klart att i tävlingsmatcher gör man inte lika mycket byten då det rör till det lite. Men i det här läget ser jag det som positivt. Alla får chansen.

Vad tar ni med er från matchen? 

  • Vi tar med oss att vi vinner matchen och stundtals spelar väldigt bra. Men vi måste bli mer jämna i vårt spel över hela banan, avslutar Asperot.

IFK Norrköping – Bollstanäs SK: 2-0 (2-0)

Målen: 28′ 1-0 Mimmi Asperot, 37′ 2-0 Mimmi Asperot.

Annonser