IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 september, 2023

Arnór, Victor, Jesper och Ísak Andri tillbaka i Norrköping efter landslagsuppdrag

Landslagsuppehållet är över och samtliga fyra spelare som varit iväg från IFK har kommit tillbaka till Norrköping inför hemmamatchen mot Mjällby AIF måndagen den 18:e september.

Efter 2-0 förlusten mot Djurgården i Allsvenskan åkte fyra spelare iväg på landslagsuppdrag från IFK Norrköping under uppehållet.

Arnór Traustason spelade samtliga minuter för Island i 3-1 förlusten mot Luxemburg och 1-0 vinsten mot Bosnien Hercegovina i EM-kvalet.

Jesper Tolinsson startade för det svenska U21-landslaget i 1-0 förlusten mot Nordmakedonien i U21 EM-kvalet där han blev utbytt i den 76:e minuten.

Ísak Andri Sigurgeirsson spelade hela träningsmatchen för det isländska U21-landslaget mot Finland och 69 minuter mot Tjeckien i U21 EM-kvalet. Där passade Ísak Andri fram till Andri Gudjohnsens 1-0 mål i matchen som slutade 2-1 till Island.

Victor Lind spelade inga minuter när det danska U21-landslaget förlorade 4-1 mot Frankrike och 2-0 mot Slovakien.

Ísak Andri Sigurgeirsson om EM-kvalmatchen mot Tjeckien:

  • Det var en bra match som vi hade förberett oss väl inför med hjälp av träningsmatchen mot Finland där vi också gjorde det bra. Vi byggde helt enkelt vidare på det vi hade gjort mot finnarna och gjorde 2-1 i 93:e minuten vilket var extra kul.
  • Min assist började med att jag fick en boll av min gamla lagkamrat från Stjarnan, Eggert Guðmundsson, och sen tog jag löpet mot mål. Andri Gudjohnsen gjorde en annan bra löpning, jag passade in i en yta framför honom och han avslutade på ett bra sätt.

Annonser