16 juli, 2023

Arnor Traustason: “Vilken lättnad”

IFK tar med sig tre poäng hem från Strandvallen efter dubbla straffmål av Arnor Traustason. ”Vilken lättnad, jätteskönt”, säger målskytten.

313 semesterfirande IFK-supportrar välkomnade IFK i Listerlandet – och laget skulle genast bjuda tillbaka.

Bara 6 minuter hann passera innan det att Victor Lind frispelade Totte Nyman som stormade ensam mot mål. Ett pet i sidled och en utrusande målvakt senare var det blåst för straff. Traustason tog självsäkert hand om straffen, som först räddades, innan det att returen slogs i mål av straffskytten. Ledning för IFK.

Halvleken som följde behöll IFK trycket mot Mjällby, men målen uteblev och 0-1 stod sig fram tills halvtidsvilan.

Andra halvleken var jämn. Chanser fanns åt bägge håll innan dess att Victor Lind, som fälldes av Eile, skapade nästa IFK-straff.

Traustason tog hand om även den straffen. Den här gången inga tvivel – distinkt och välplacerat i Törnqvists högra hörn – tvåmålsledning.

Mjällby forcerade därefter och i 88:e minuten hittade man reduceringsmålet. Imam Jagnes distansskott letade sig förbi Jansson och Mjällby var tillbaka i matchen.

Minuterna som följde blev svettiga. IFK försvarade, Mjällby forcerade.

Efter alla åtta tilläggsminuter blåste domare Oscar Johnson av matchen, och äntligen fick vi segerjubla igen.

Arnor Traustason efter matchen:

Om känslan på slutsignal och matchbilden

• Det känns så skönt med en vinst efter senaste perioden. Riktigt viktigt med tre poäng.
  • En bra utförd match från vår sida, vi tog ifrån dem deras vapen kan man säga och utnyttjade det bra. Vi ville stänga bakåt och vinna duellerna och det tyckte jag vi löste bra.

Om att slå andra straffen rakt i mål

• Det var så skönt att se den bollen gå in. Vilken lättnad, jätteskönt.

Om stödet på plats

• Det är som alltid, även om vi förlorar eller spelar oavgjort står de kvar där och sjunger för oss, och idag fick vi ge tillbaka. Det kändes väldigt viktigt!

Presskonferensen efter matchen:

Mjällby AIF – IFK Norrköping 1-2 (0-1): Allsvenskan omgång 15, Strandvallen, 16/7 2023.

Mål: Arnor Traustason 6′, Arnor Traustason 75′, Imam Jagne 88′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Niklas Gunnarsson, Anton Eriksson, Marcus Baggesen – Vito Hammershöy-Mistrati, Jacob Ortmark, Arnór Traustason  – Kristoffer Khazeni, Christoffer Nyman, Victor Lind

Ersättare: Wille Jakobsson, Elvis Lindkvist, Yahya Kalley, Ari Skúlason, Maic Sema, Laorent Shabani, Noel Sernelius, Stephen Bolma, Kojo Peprah Oppong