IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 juli, 2022

Arnór Sigurdssons om flytten “Det är en fantastiskt känsla att vara tillbaka”.

Arnór Sigurdsson återvänder till IFK Norrköping under sommarens transferfönster. “Det är en fantastiskt känsla att vara tillbaka”, säger Sigurdsson om flytten.

Arnor Sigurdsson inledde sin karriär i isländska IA Akranes, där han på seniornivå debuterade säsongen 2015/16. Efter att ha imponerat i den isländska ligan som 16-åring, så värvades han av IFK Norrköping. 

  • Det var fantastiskt. Jag hade en fantastisk tid, det var här min karriär startade. Jag fick ett stort förtroende då, och nu vill jag ge tillbaka så mycket jag kan till supportrarna och klubben, säger Sigurdsson om sin tidigare tid i IFK Norrköping. 

Under hösten 2017 byttes han in mot Kalmar FF, och den allsvenska debuten var därmed avklarad. Våren därefter etablerade sig Arnór desto mer på allsvensk nivå, och kunde innan han slutligen såldes till CSKA Moskva i augusti 2018, tillskrivas 25 allsvenska framträdanden för IFK Norrköping. 

  • Det har varit riktigt lärorikt att spela för Moskva. Det var en häftig erfarenhet att få spela med dem både i Europa League och i Champions League. Det är en erfarenhet jag tar med mig hit, säger 23-åringen om tiden CSKA Moskva. 

Sigurdsson har sedan dess skaffat sig meriter så som spel för det isländska landslaget, och två mål i Champions League, varav ett var mot Real Madrid. 

  • Det var helt oförglömligt, inte bara att göra mål men också att kunna slå dem med 3-0 på Bernabéu. Det är ett minne jag bär med mig som spelare. 

Arnór är en offensiv spelare vars kvaliteter gör sig bra både på mittfältet och i anfallet. 

  • Jag har spelat på lite olika positioner i offensiven – både bakom anfallet som offensiv mittfältare, men också som anfallare i landslaget. Jag är bra i passningsspelet och har en bra teknik, säger Sigurdsson om sina styrkor som fotbollspelare. 

Den kommande tiden i IFK Norrköping vill Arnór utnyttja sin erfarenhet för att hjälpa laget att skapa så bra resultat som möjligt. 

  • Jag har följt laget och sett att dem gått igenom en lite tuffare period. Jag vill hjälpa till att vända det, och göra alla supportrarna nöjda. Jag känner igen den svenska fotbollen sen innan, den erfarenheten vill jag använda för att göra så bra resultat som möjligt direkt, säger Arnór och avslutar: 
  • Jag längtar efter att få komma igång. 

IFK Norrköping välkomnar stolt Arnór Sigurdsson tillbaka. 

Annonser