IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 juli, 2022

Ari Skúlason: “Vi vet vad vi kan och vi vill ha mer”

I måndagens match är det återigen IFK Göteborg som står för motståndet. Fyra dagar efter det första av två kamratmöten träffar vi en framåtblickande Ari Skulason. “Vi vet vad vi kan och vi vill ha mer”, säger mittfältaren inför det andra kamratmötet.

På minuten exakt en vecka efter det första är det alltså dags för ännu ett kamratmöte. Denna gången är det IFK Göteborg som har hemmaplansfördel. Några dagar in i träningsveckan berättar Ari Skulason om hur det är att träna på naturgräs, och om känslan i truppen. 

  • Det är skönt! Det tar ju lite tid att vänja sig vid tempot, men att slippa värmen på plastmattan känns bra ibland. Och det är skönt för gamla kroppen inte minst, säger Ari och skrattar till innan han fortsätter: 
  • Jag tycker att stämningen här är bra. Med tanke på att det har varit en del upp-och-ner den här säsongen är vi ändå alla på fint humör. Vi vet vad vi kan och vi vill ha mer, nu är det bara att få in tre poäng på kontot!

Förlusten senast, trots att den var tung i stunden, menar Ari innehöll en hel del positiva tendenser att vidareutveckla. 

  • Vi tar med oss mycket, särskilt från det offensiva. Nu får vi fokusera ännu lite till på att vara aggresivare i boxen, att vara lite mer ‘ruthless’. Vi ska se till att få in bollen i boxen, och därefter jobba stenhårt för att hela tiden vinna tillbaka den, säger Ari om den senaste prestationen. 

Vad tror du kommer att krävas för ta tre poäng på måndag? 

  • Vi måste försöka att inte få något emot oss, ibland har det blivit för lätt att göra mål på oss, med lite för enkla misstag som vi egentligen är för bra för att göra. Det måste vi få till i defensiven. Vi ska ner till Göteborg och försvara våran box med hjärta och själ, och på samma sätt attackera deras i offensiven, avslutar han. 

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg – IFK Norrköping: 1/8 klockan 19.00, Allsvenskan, Gamla Ullevi, Discovery+.

 

Annonser