IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 mars, 2021

Ari Skúlason klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping kan med glädje presentera Ari Skúlason som ny spelare. ”Ari är precis det vi behöver”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

Den isländske landslagsmannen Ari Skúlason har sedan 2016 spelat i den belgiska högstadivisionen, först i Lokeren och sedan 2019 i Oostende. I Belgien har det blivit 110 matcher, tio mål och 15 assist.

  • Ari är precis det vi behöver. Han har mycket erfarenhet, varit landslagsman för Island under lång tid och ordinarie i belgiska högstaligan – det visar på en riktigt hög nivå. Hans rutin och ledarskap kommer att vara välkommet hos oss, säger Rikard Norling.

Ari Skúlason är en mångsidig spelare som klarar av många olika positioner.

  • Ari har främst spelat ytterback och wing, men jag ser honom också som en central mittfältare i vårt sätt att spela. Med tanke på situationen med Alexander Fransson och att det är många som har ögonen på Ísak Bergmann Jóhannesson ser jag att vi med Ari står starka både på kort och lång sikt.

33-åringen debuterade för det isländska landslaget 2009 och har spelat 79 landskamper för Island sedan dess. Ari är en del av truppen som spelar VM-kval mot Liechtenstein ikväll.

  • I Ari får vi en spelare som kommer att hjälpa våra yngre spelare att utvecklas. Han blir också en stor förebild för de unga spelarna i vår isländska satsning, säger Patrik Jönsson, tillförordnad sportchef.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Ari!

Annonser