IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 september, 2022

Ari Skulason inför Kalmar FF: “Då kan det bli tre poäng”

Lördagseftermiddagen erbjuder nästa spännande drabbning på Platinumcars Arena, denna gången är det Kalmar FF som står för motståndet. En positivt inställd Ari Skulason pratar igenom förutsättningarna inför morgondagens match. “Då kan det bli tre poäng”, säger mittfältaren.

Trots en del sjukfrånvaro i truppen och ett tufft motstånd som väntar, så är det en positiv Ari Skulason som joggar av planen efter en matchförberedande träning. Han berättar för oss om hur man hanterar frånvaro i truppen, varför det ibland behövs en tuffare inställning på träningar, och hur man ser på motståndet Kalmar FF. 

  • Det är alltid tråkigt förstås, men vi hanterar det som vi gör med allt annat. Genom att förhålla oss efter förutsättningarna, och se till att vi som kan spela är fokuserade och taggade, säger Ari om sjukfrånvaron. 

Träningsveckan inleddes något lågintensivt – och Ari menar att det varit nödvändigt för hela truppen att lyfta sig kollektivt därefter, något som bland annat synts i en ökad intensitet och kravställning både från spelare och tränare. Han förklarar hur viktigt det är att det också får finnas känsloyttringar på träningar, så som det gör i matcher. 

  • Det är bra när det blir så – är vi inte på tårna på träningarna då gör vi inte vårt jobb. Så det är bra att vi, när vi inte presterar, vågar visa känslor och kräva av varandra att höja sig. Det ger oss något att vi spelare och tränare säger ifrån till varandra och ser till att det blir så bra som möjligt, vi blir starkare och bättre av det. Vi ska inte gå ut på planen och “latcha” runt, säger Ari. 

Nu väntar alltså motståndet Kalmar FF imorgon, en utmaning som Ari inte ser enkelt på. 

  • Vi möter ett starkt lag, det är speciellt att möta Kalmar eftersom att vi vet att det är tuffa matcher att spela, det har det verkligen varit och kommer säkert att bli igen. Därför är det extra viktigt att komma ihåg att fokusera på det vi gör. Hur vi anfaller, hur vi försvarar, hur vi agerar på planen – och få till en bra prestation.

Hur kommer det sig att det är ett så tufft lag att möta, och vad kommer att krävas av er?

  • Kalmar har kört med samma trupp länge, och haft samma tränare också. Det är ju ett väldigt väldrillat lag i egentligen allt dem gör. Lyckas vi undvika att hamna så lågt defensivt som vi gjorde mot Malmö i långa perioder, och dessutom kan få igång vårt spel och vår offensiva taktik, då kan det bli tre poäng, avslutar Ari. 

IFK Norrköping –Kalmar FF: 17/9 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • Om du inte kan vara på plats sänds matchen och Allsvenskan 2022 på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping
  • Ladda ner appen IFK Norrköping Live och samla alla nyheter kring IFK på en och samma plats. Appen finns tillgänglig i Appstore och GooglePlay.
  • Matchvärd: Independent Buisness Group 

Annonser