IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 november, 2023

Ari Skúlason avslutar karriären

Efter en lång och framgångsrik karriär väljer Ari Skúlason att avsluta sin spelarkarriär. Nu väntar en ny roll som övergångstränare i IFK Norrköping. “Det känns spännande och har underlättat mitt beslut”, säger Ari.

Valur, Herenveen, BK Häcken, GIF Sundsvall, Odense, Lokeren, Oostende – och IFK Norrköping.

Ari Skúlason tog en lång väg till IFK Norrköping, och föreningen blir hans sista som spelare. Efter avslutad säsong lägger 36-åringen skorna på hyllan efter nära två decennier på elitnivå och som en av Islands med meriterande landslagsspelare någonsin.

  • Det känns tråkigt och väldigt spännande på samma gång. Jag ser fram emot vad som kommer hända de kommande åren, säger Ari.

När tog du beslutet, och var det enkelt?

  • Vi började prata om det i mitten av säsongen, hur klubben och jag tänkte om framtiden. Jag tycker den här rollen känns spännande så det har underlättat beslutet.

Vad kommer du sakna mest tror du?

  • Att spela framför publik, och omklädningsrummet. De som inte spelat fotboll eller har varit i ett omklädningsrum förstår inte stämningen som finns där, den är speciell.

För Skúlason väntar nu en ny roll i IFK Norrköping. Efter säsongen drar han på sig tränardressen för att bli “transition coach”, eller övergångstränare.

  • Det handlar om att hjälpa de talanger som är nära A-laget, och också spelarna i A-laget med extraträningar och stötta dem både på och utanför planen.

Hur kommer du vara som tränare tror du?

  • Jag måste hitta det, hur jag ska vara. Jag kommer in i utbildningen och ska lära mig från ledarstaben och se hur jag ska vara. Det är en process, svarar Skúlason.

Sportchef Tony Martinsson:

  • Det är bara att applådera och gratulera Ari för en fin karriär. Ari har på sin relativt korta tid i IFK Norrköping gjort ett stort avtryck på alla som jobbat med honom, och han har en enorm erfarenhet som vi ska dra nytta av. Ari har spelat på elitnivå i en evighet och är en förebild, och han har mycket att lära ut efter alla sina år i landslaget, europeisk och svensk fotboll.

Ari Skulason kommer att tackas av i samband med säsongens sista hemmamatch mot Varberg på måndag. Säkra din biljett på ifknorrkoping.ebiljett.nu.

 

Annonser