16 juli, 2022

Anton Eriksson om förlusten: “Surt att inte kunna ge tillbaka”

IFK Norrköping föll med 0-2 mot Malmö FF hemma på Platinumcars Arena. “Det känns extra surt att inte kunna ge tillbaka”, säger den debuterande Anton Eriksson.

Hemmalaget kommer från en vecka som präglats av förändring – något som speglades av startelvan. I matchen debuterande både Laorent Shabani och Anton Eriksson, därtill kunde Dino Salihovic noteras för sin första start i årets Allsvenska. Debutanten Anton Eriksson gick rakt in från start, och tog alltså platsen bredvid Linus Wahlqvist i mittlåset.

• Jag tycker det funkade helt okej, klart att det är speciellt när man bara hunnit göra tre träningar med laget, men jag tycker ändå att funkade bra i samarbetet, säger Anton om debuten och fortsätter:
  • Det var fantastiskt att spela inför fansen för första gången, man fick gåshud av att gå ut till inmarschsången.

Den första halvleken inleddes i ett högt tempo, Malmö FF stormade fram längs högerkanten – och IFK  i sin tur pressade högt. Bara minuter efter avspark kunde Totte Nyman bryta en passning på offensiv planhalva och, efter fint kombinationsspel med debuterande Laorent Shabani, skapa matchens första målchans. Därefter var det Malmö FF som skapade chanserna, och i matchminut elva kunde man genom Moustafa Zeidan ta ledningen. Detta efter en misslyckad rensning.

• Vi släpper tyvärr in ett tidigt mål, det är ett skickligt Malmö som vi möter –  som kunde straffa oss. Sen tycker jag vi lyckas skapa lite chanser, men vi lyckas inte få till den där sista passningen, säger Anton Eriksson.

Andra halvleken inleddes något avvaktande från IFK Norrköping – istället var det Malmö FF som tog kommandot. Först, efter 5 minuter, skapade man ett farligt frisparksläge. Sedan, 5 minuter efter det, kunde man utöka ledningen, det genom Isaac Kiese Thelin.

IFK Norrköping bytte därefter in Telo, Markovic och Lima, men bytena gav ingen effekt på resultatet, i matchen som slutade 0-2 till Malmö FF.

• Det var ett stort stöd idag, så det känns extra surt att inte kunna ge tillbaka till supportrarna, avslutar han.

IFK Norrköping-Malmö FF 0-2 (0-1), Allsvenskan omgång 14, lördag 16/7 2022, Platinumcars Arena.

Mål: Moustafa Zeidan 10′, Isaac Kieese Thelin 57′.

Varningar: MFF: Denis Hadzikadunic 84′, Erdal Rakip 85′ IFK: Dino Salihovic 38′

Startelva IFK: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist (K), Anton Eriksson – Dino Salihovic, Ari Skúlason, Maic Sema (61), Viktor Agardius (83) – Jonathan Levi, Christoffer Nyman (K), Laorent Shabani (70).

Ersättare: Otto Lindell, Marco Lund, Eman Markovic (61), Darrell Kambem Tibell, Christoffer Telo (83), Egzon Binaku, Lucas Lima (70)