IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 juni, 2023

Anton Eriksson: “Då kan vi gå in och vinna”

I samband med en förberedande träning inför vårsäsongens sista match passade vi på ha en pratstund med Anton Eriksson. “Bara se till att lämna allt ute på plan nu på söndag”, säger mittbacken inför morgondagens match.

En intensiv träning med fokus på 11 mot 11 spel har nått sitt slut och av planen går Anton Eriksson.

  • Alltid när vi får släppa loss och spela lite blir det kul. Jag tycker vi hade riktigt rolig idag och det var väldigt intensivt.

Mycket matcher på kort tid – hur är formen inför matchen imorgon och uppehållet?

  • Bra ändå! Vi har tränat riktigt hårt i kombination med att vila rätt så man har hunnit återhämta sig bra hela tiden. Jag känner mig stark inför matchen. Det är bara se till att lämna allt på plan nu på söndag.

Djurgården har en fin form med sig in i matchen och spelat de fyra senaste matcherna utan att förlora. Så här tänker Anton om motståndet.

  • Ett av de bästa lagen. Svåra att möta, tunga, starka – det är ett kraftfullt lag så det gäller att vi jobbar som ett lag och sliter stenhårt för varandra – då kan vi gå in och vinna.

Snart uppehåll – hur vill du se tillbaka på den här matchen när du är på semester?

  • Som alltid måste vi ge allt. Jag vill se att vi släpper lös allt och att vi hjälper varandra lite bättre ute på planen. Det tror jag kan ge frukt och ett bra resultat.

Vito inför matchen…

IFK Norrköping

IFK går in i vårsäsongens sista match med 3 raka förluster bakom sig. För IFK, som stod för en fin inledning på den allsvenska säsongen, kommer söndagen att handla om att bryta den nuvarande förlustsviten.

IFK befinner sig i ett kluster av lag strax bakom toppen beståendes av Elfsborg, Malmö FF, BK Häcken och Djurgården.

Tabelläget: 7:a | 17 poäng | 16 mål/13 insläppta | 5 – 2 – 4

Flest mål: Christoffer Nyman 5 st

Flest framspelningar: Marcus Baggesen och Vito 3 st

Hålla nollor: 3

Djurgården

Djurgården hade en tuffare säsongsinledning än förväntat, men Stockholmslaget har växlat upp allt eftersom och har nu spelat fyra raka matcher utan förlust.

Något som sticker ut särskilt med Djurgårdens facit är att de hittills vunnit alla matcher de spelat på hemmaplan – nämligen 6 raka hemmavinster.

Tabelläget: 4:a | 20 poäng | 17 mål/15 insläppta | 6 – 2 – 4

Flest mål: Hampus Findell 3 st

Flest framspelningar: Magnus Eriksson, Oliver Berg, och Macus Danielsson – 2st

Hålla nollor: 5

 

 

Djurgårdens IF – IFK Norrköping: Allsvenskan omgång 12, söndag 11/6 klockan 17.30, Tele2 Arena. 

Annonser