IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 november, 2022

Anes Mravac och IFK går skilda vägar efter årsskiftet

Anes Mravac har under en sjuårsperiod haft olika roller inom IFK Norrköping. Efter årsskiftet går föreningen och Mravac skilda vägar.

I januari 2021 tog Anes Mravac över som huvudtränare i samarbetsklubben IF Sylvia efter att ha varit i IFK:s akademi i flera år. Inför säsongen 2022 fick han en roll som fystränare och assisterande tränare i IFK Norrköping och var också huvudansvarig tillsammans med Vedran Vucicevic under en övergångsperiod när Rikard Norling fick lämna sitt uppdrag. Efter årsskiftet går parterna skilda vägar.

  • Jag är väldigt tacksam för Daniel Bäckström, Tony Martinsson och Jens Gustafsson då alla har haft en viktig roll för mig i föreningen. Framför allt är jag tacksam till Rikard Norling för den fantastiska tid jag hade tillsammans med honom. Jag har jobbat med väldigt många skickliga tränare som jag också är tacksam över. Två tränare, som jag också ser som mina vänner för livet, är Kim Hellberg och Vedran Vucicevic, säger Anes Mravac och fortsätter:
  • Jag har haft privilegiet att jobba med många talangfulla spelare från ungdom till A-laget. Spelarna jag jobbade med igår, som jag jobbar med idag och som är här imorgon är otroligt lojala och gör alltid sitt yttersta för klubbmärket.

Hur ser du på IFK Norrköpings framtid?

  • Norrköping är en förening som hör hemma i toppen av allsvenskan varje år men som också hör hemma i europeiska sammanhang. Supportrarna är fenomenala – och med det sagt vill jag tacka för mina sju år i föreningen och en fantastisk tid. Jag önskar alla lycka till i framtiden.

Så här säger sportchefen Tony Martinsson om Mravac:

  • Anes har gjort ett fantastiskt jobb under sina år i akademin med flera lag och har varit med och utvecklat vår förening. Vi önskar honom lycka till i framtiden.

Foto: Bildbyrån

Annonser