IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 december, 2021

Anes Mravac går in i den allsvenska ledarstaben – och Fredrik Landén tar klivet in i IFK:s organisation

Anes Mravac tar klivet in som fystränare och assisterande tränare i IFK Norrköping samtidigt som Niklas Egnell lämnar sitt uppdrag. Fredrik Landén ansluter från IFK Göteborgs akademi in i IFK Norrköpings organisation. Han kommer att vara huvudtränare för samarbetsklubben IF Sylvia samt vara anställd inom IFK:s akademi.

Anes Mravac, som tidigare var huvudtränare för IF Sylvia och bland annat var med och slog ut AFC Eskilstuna i Svenska cupen, går in som fystränare och assisterande tränare i IFK Norrköping. Mravac har gått genom de egna leden genom IFK:s U16-lag, U17-lag och U19-lag innan han tog klivet till Sylvias A-lag. Utöver tränarmeriterna har han även en egen fotbollskarriär bakom sig. Nu väntar en ny utmaning i den kombinerade rollen som fystränare och assisterande tränare för IFK Norrköping i Allsvenskan.

  • Känslan är väldigt bra och inspirerande. För min egen del är det tryggt att ha gått hela den här vägen där jag samlat på mig kunskap och erfarenhet. Jag känner mig redo för att ta nästa steg. Samtidigt har jag samlat på mig erfarenhet och kunskap genom att under dem senaste åren fått jobba nära A-laget med involverade tränare, samtidigt som jag tar med mig en del erfarenhet från min egen spelarkarriär om vad det innebär att jobba och tävla på den absolut yttersta nivån, säger Mravac.

Till IF Sylvia och IFK Norrköpings akademi tillkommer Fredrik Landén med en bakgrund från IFK Göteborgs akademi där han senast var ansvarig för P16-laget. Han har haft hand om olika lag och årgångar samt andra uppgifter kring framför allt scouting. Nu tar han klivet in i seniorverksamheten genom huvudansvaret för IF Sylvia samtidigt som han kommer va ansvarig inom IFK:s akademi för bland annat NIU.

Fredrik Landén ansluter från IFK Göteborgs akademi in i IFK Norrköpings organisation. Foto: privat.

  • Det är med stor glädje vi kan presentera Fredrik som tränare för vår samarbetsklubb IF Sylvia och att vi även får in en mycket bra kompetens i akademins fortsatta arbete med de utvecklingsfrågor som vi bedriver där kring framför allt spelarutbilningen. Vi fortsätter satsa på unga lovande tränare till IF Sylvia där Kim Hellberg, Daniel Bäckström och Rickard Johansson är i andra elitmiljöer i dag, säger IFK:s akademichef Tony Martinsson.

Fredrik Landén själv är väldigt nöjd över att ta klivet in i IF Sylvia och IFK Norrköping.

  • Jag har fått ett väldigt bra intryck av helheten som IFK Norrköping och Sylvia erbjuder och ser fram emot att träffa alla som arbetar runt omkring klubben och spelarna. Man har en stark organisation och har byggt upp en bra verksamhet där jag ser en enorm potential i att kunna vara med att utveckla den vidare, säger Landén.

Samtidigt lämnar Niklas Egnell IFK Norrköping och sitt uppdrag som fystränare. Egnell tog klivet in i ledarstaben 2020 och IFK Norrköping vill tacka Egnell för ett mycket väl genomfört uppdrag i föreningen.

  • Jag är oerhört tacksam över tiden i Peking. Det är en stor förmån att få vara en liten del av en så anrik klubb. Jag har lärt mig oerhört mycket av både spelare och ledare under dessa två säsonger, säger Niklas Egnell.

Är det några avslutande ord du vill säga till spelare/kollegor?

  • Träna bäst, gör varandra bättre och ha roligt.

Niklas Egnell lämnar sin roll som fystränare för IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån.

Annonser