IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 juli, 2022

Andri: “Jag längtar efter att gå ut på planen”

Andri Lucas Gudjohnsen har precis blivit klar för IFK Norrköping. “Jag är väldigt exalterad”, är islänningens första ord om flytten.

Gudjohnsen föddes i London under tiden hans pappa, Eidur Gudjohnsen, spelade i Chelsea. När pappa Eidur värvades till spanska FC Barcelona gick flyttlasset till Spanien för familjen. Följaktligen var det också så att det var där Andri inledde sin fotbollskarriär, närmare bestämt  i spanska klubben CF Gáva. Därefter har Gudjohnsen hunnit spela för både Espanyol och Barcelona – innan han slutligen hamnade i Real Madrid. 

  • Det är en unik fotboll i Spanien, väldigt tekniskt orienterad. Det är mycket fokus på passningsspelet med allt vad det innebär, säger 20-åringen om fotbollsutbildningen och fortsätter:
  • Det har varit viktigt för mig och mitt egna spel, att både klara av den typiskt spanska spelstilen som är väldigt passningsorienterad, och också samtidigt kunna spela ett mer fysiskt typiskt isländskt spel. 

Andri spelar anfallare och är, den unga åldern till trots, en spelare vars fysik är en stor tillgång för honom. 

  • Jag skulle säga att jag är en hårt arbetande spelare. Jag har inget emot att pressa högt, och göra ett hårt fysiskt jobb. Jag är ganska stark – det tror jag hjälper. Utöver det försöker jag alltid att vara närvarande och redo i boxen, säger Gudjohnsen om det egna spelet. 

I IFK finns flera landsmän – Arnor Sigurdsson, Johannes Bjarnason och Ari Skulasón – varav den sistnämnde är en spelare Andri ser fram emot att samarbeta med. 

  • Det känns extra kul att Ari är här, vi känner varandra sen innan och har spelat tillsammans i landslaget.  För mig är han en förebild, så det ska bli jättekul att spela med honom, säger Andri. 

Andri ansluter till IFK Norrköping i sommarens transferfönster, och kommer för första gången att spela allsvensk fotboll. 

  • Jag har flera isländska vänner som spelat här i Sverige, och har genom dem fått en bra bild av serien. Jag förväntar mig riktigt bra, tuff och intensiv fotboll, säger Andri innan han avslutar: 
  • Jag längtar till att få gå ut på planen igen.

IFK Norrköping är stolta att kunna presentera Andri Lucas Gudjohnsen som nyförvärv.

Annonser