IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 juni, 2024

Andreas Alm: “Finns en del att ta med”

IFK Norrköping fick en tuff start på Ullevi och behövde växa sig in i dagens träningsmatch mot IFK Göteborg. En spelmässigt bättre andra halvlek blev resultatlös för Norrköping, som förlorade med uddamålet. “Finns en del att ta med sig”, säger Andreas Alm.

Redan efter 5 minuter var matchens målnolla spräckt. Laurs Skjellerup satte foten på Thomas Santos inspel och gav hemmalaget ledningen.

Därefter följde en halvlek där IFK Norrköping inledningsvis fick jaga en hel del boll, för att sedan successivt ta sig in i matchen.

I den andra halvleken var det ett annat IFK Norrköping som äntrade planen. Desto mer bollinnehav och därtill chanser att kvittera präglade matchens andra halva.

I matchminut 63′ var IFK Norrköping riktigt nära. Marcus Baggesen hittade Ture Sandberg med ett inspel, som från nära håll avslutade strax utanför.

Dryga 20 minuter senare var IFK riktigt nära igen när Kristoffer Khazenis retur snappades upp av Tim Prica, som frispelade Vito Hammershöy-Mistrati i straffområdet. Avslutet utanför – igen.

Matchens sista chans signerades hemmalagets Malick Yalcouye vars friläge räddades av David Andersson.

Träningsmatchen slutade 1-0 till IFK Göteborg.

Huvudtränare Andreas Alm om dagens match: 

“Vill vill vinna matcher, och det gjorde vi inte idag. Bortser man från resultatet i träningsmatchen finns det en del att ta med sig. En del i den första halvleken, och desto mer i den andra halvleken där jag tycker att vi skapar tillräckligt för att kvittera, till att börja med.”

Vad är det som gör att vi blir bättre under matchens gång? 

“Vi sitter ihop mer och mer. Om vi tar från minut 1 till minut 90 tycker jag att vi sitter ihop mer och mer ju längre matchen går. Framförallt efter minut 25 tycker jag att vi sitter ihop bra. Vi började pressa högt och kunde, trots att deras målvakt är spelskicklig, vinna en hel del boll högt upp i planen.”

Vad säger du om David Anderssons insats? 

“Han gör ett par bra riktigt bra räddningar. En i första halvlek, sen en räddning i det allra sista. Han såg stabil ut, så som han gör i träning.”

 

Höjdpunkter från matchen – Se hela matchen här.

 

IFK Göteborg – IFK Norrköping: 1-0 (1-0) 

Mål: Laurs Skjellerup 5′

Annonser