28 februari, 2021

Andra raka segern i Svenska Cupen

Efter en mållös första halvlek fick IFK fart i andra och mål av Samuel, Agardius, Sema och Haksabanovic gjorde att kunde IFK vända hem med tre poäng.

Rikard Norling valde att formera laget på följande sätt: Oscar Jansson – Finnur Tomas Palmason, Henrik Castegren, Viktor Agardius – Kevin Alvarez, Alexander Fransson, Isak Bergmann Johannesson, Christopher Telo – Maic Sema, Samuel Adegbenro, Sead Haksabanovic (K).

Sandviken inledde piggt och höll i bollen under matchens inledande minuter innan IFK Norrköping fick tag i den. Bortalaget hade dock stora problem att skapa målchanser mot ett kompakt och omställningsskickligt hemmalag. I den sjätte minuten fick Alvarez en djupledsboll som han vid kortlinjen nickade in framför mål mot Sead Haksabanovic. Kaptenen för dagen drog till direkt, men Sandviken blockerade till hörna.

Efter den chansen hände inte så mycket mer i offensiv riktning förrän Maic Sema gav Alvarez en boll att löpa på bakom backlinjen. Alvarez vände fint bort en försvarare och vek in, men när ytterligare en rödvit kom till undsättning blev det för mycket för Alvarez som tappade kontrollen över bollen.

Med tio minuter kvar av första kom IFK Norrköpings bästa läge för 0-1, och läget uppstod utan någon större ansträngning av bortalaget. Sandviken spelade hem bollen från mittfältet mot målvakten utan att uppfatta att han stod placerad flera meter vid sidan av målet. I sista stund hann målvakten tillbaka och slog undan bollen innan den passerade mållinjen.

Sandviken hade några farliga omställningar i den första halvleken som slutade mållös.

I inledningen av andra halvlek gjorde IFK Norrköping två snabba och såg därmed till att få kontroll på matchen. I den 48:e minuten slog Telo en boll att löpa på för Samuel, som hamnade en mot en till vänster om straffområdet. Samuel vek in, drev bollen längs straffområdeslinjen och avlossade ett lågt skott som smet in vid första stolpen. Fem minuter senare gjorde Viktor Agardius sitt första IFK-mål när han fint nickade in Sead Haksabanovics hörna.

Oscar Jansson tvingades till byte i den 65:e minuten efter att han slagit ihop med en motståndare vid en utrusning. 18-årige Otto Lindell fick ta Janssons plats mellan stolparna.

Kort därefter slarvade Sandviken nära eget mål och Theo Rask kunde enkelt passa vidare till Maic Sema som rullade in 0-3 i öppet mål.

Sandviken reducerade till 1-3 i den 77:e minuten men Sead Haksabanovic tryckte in Alvarez inlägg fem minuter senare och såg till att definitivt döda spänningen i matchen.

I den andra matchen i grupp F tog IFK Göteborg emot GIF Sundsvall. Göteborg kvitterade till 1-1 på övertid och nästa helg väntar en avgörande match i gruppen. IFK Norrköping, sex poäng, behöver alltså minst ett kryss hemma mot Göteborg för att avancera till kvartsfinal.

Sandvikens IF – IFK Norrköping 1-4 (0-0).

0-1 Samuel Adegbenro 48′, 0-2 Viktor Agardius 53′, 0-3 Maic Sema 69′, 1-3 Ahmed Bonnah 78′, 1-4 Sead Haksabanovic 85′.

Startelvan: Oscar Jansson (65′) – Finnur Tomas Palmason (46′), Henrik Castegren, Viktor Agardius – Kevin Alvarez, Alexander Fransson, Isak Bergmann Johannesson (80′), Christopher Telo (83′) – Maic Sema, Samuel Adegbenro (80′), Sead Haksabanovic (K).

Bänken: Otto Lindell (65′), Theo Rask (46′), Linus Wahlqvist, Oliver Stefansson (83′), Darrel Kamden Tibell, Abdulrazaq Ishaq (80′), Carl Björk (80′),