10 oktober, 2021

Andra raka segern efter Irmas raket

En otroligt snabb replik gav 1-1 och innan pausvisslan ljöd hade IFK Norrköping återigen vänt 0-1 till 2-1. Det kunde blivit både ett, två och tre ytterligare mål men IFK vänder hem med tre starka poäng: “Andra matchen där vi vänder ett underläge – det visar på riktigt bra moral”, sa Jennie Egeriis efter 2-1 (2-1) mot Morön BK.

Det var IFK Norrköping som trampade gasen i botten direkt och det hade knappt gått två minuter innan den första chansen kom efter att Gloria Douglas satt Lovisa Gustafsson i djupet.
   Och det var mycket som skulle hända kring just Gustafsson.
   Därför kändes det snopet när 1-0 istället tillföll Morön efter en kontring och en längre boll som studsade ner bakom IFK-försvaret.
   Därifrån gick det inte ens en minut innan kvitteringen kom.
   Gustafsson tog emot, vände upp och fick fram bollen till Jennie Egeriis som peggade upp till Emelie Johansson som utanför straffområdet drog till på halvvolley, pendlade igenom och såg bollen gå in via Louise Högrells fingrar och ribban.
   En viktig kvittering för att inte tappa mark i inledningen.
   Det var ett modigt IFK som låg tight och rätt i försvarsspelet och kom upp bra med hela laget när lägen gavs.
   Jennie Egeriis sprang på en kanten, Molly Wiklander på andra och centralt var Gustafsson bra både i djupled och duellspelet. Det var hon som ett antal gånger provade Morönmålvakten utan att få utdelning.
   Från hemmalaget var det mycket spel centralt på Emma Viklund och på kanten på Tuva Skoog.
   Med fem minuter kvar av den första halvleken ordnade Gustafsson en frispark. Irma Cajlaković dundrade bollen i muren, skottfintade returen och blev upphakad. Försök nummer två gick betydligt bättre.
   Så pass bra att den stenhårda frisparken gick som en projektil och via Högrells fingertoppar in till 2-1.
“Klockren”, sa Jennie Egeriis som var en av två spelare som stod vid bollen tillsammans med Irma.

• Hon var lika chockad som glad men riktigt roligt för henne. Hon har en fin fot så det var grymt att hon fick visa det på det sättet.

Vad ska ni till varandra i paus?

• Vi justerade lite det som blivit mindre bra i första halvlek och gick in med en riktigt bra inställning inför den andra.

Att Morön skulle försöka lägga i en ytterligare växel till den andra halvleken kändes självklart. Efter en jämn första halvlek var hemmalaget på jakt efter en kvittering och Sofia Hjern fick jobba mer efter paus än innan.
   Matchens förvirring skedde i den 54:e minuter. Morön hade ett längre anfall som slutade i hörna där domaren hittade en varning på Selma Cajlaković. Istället visade han det gula kortet till Irma och trots att Tor-Arne Fredheim försökte förklara misstaget faststod varningen vilket innebär att ytterbacken är avstängd i kommande omgång borta mot Bollstanäs.
   Därefter var det Morön som hittade ett tryck mot IFK som trots det hittade upp i omställningar. Douglas hade en bra chans som Högrell tippade till hörna och både Hildah Magaia och Ariana Veland hade möjligheter för hemmalaget.
   Defensivt höll IFK rent och det var ett kollektivt jobb från samtliga som gjorde det svårt för Morön att hitta de riktigt farliga chanserna.
   Och ytor uppstod bakom Morönbacklinjen där både Emma Engström, Gustafsson och Egeriis hittade in men inte kom till avslut.
   IFK löste pressen och trycket, flyttade upp och hade ett lugn under de sista minuterna och det var ett lättat segervrål efter 93 minuter. Ett resultat som också innebär att IFK passerar Sundsvalls DFF i tabellen.

• En riktigt skön känsla. Vi visar på en riktigt bra moral när vi vänder matchen och vi kommer till flertalet farliga lägen. Backlinjen ska också ha en stor eloge som är stabila och skapar en trygghet för oss resterande.

Jennie lyfter fram positionsspelet som en av sakerna IFK utvecklat under den senaste tiden.

• Vi hittar många fler spelvägar och kan hålla possession högt upp i plan. Vi har också tydlighet i hur vi ska ligga defensivt, sa Jennie Egeriis.

Morön BK-IFK Norrköping 1-2 (1-2)
Elitettan (22:26)
Skogsvallen
Mål: 1-0 (7) Hildah Magaia, 1-1 (8) Emelie Johansson (pass Jennie Egeriis), 1-2 (40) Irma Cajlaković
Varningar: MBK – . IFK: (54) Irma Cajlaković
Domare: Jonathan Forsman
IFK-laget: 1. Sofia Hjern – 24. Irma Cajlaković, 20. Selma Cajlaković, 3. Clara Flenhagen, 19. Sabina Ravnell – 6. Emelie Johansson, 25. Gloria Douglas (80′ 7. Ida Andersson), 22. Emma Engström – 8. Molly Wiklander (70′ 2. Selma Berggren), 15. Lovisa Gustafsson, 11. Jennie Egeriis (90+1′ 5. Camilla Olsson)
Ej använda ersättare: 99. Cornelia Baldi Sundelius (mv) – 31. Tilda Sjöqvist