3 augusti, 2020

Andra raka krysset efter 1–1 mot Mjällby

Ett spelmässigt övertag och ett bortdömt mål var det som dominerade händelserna under första halvlek. IFK försökte få till ett tryck efter kvitteringen, men räckte inte ända fram.

Mycket bollinnehav och ett aggressivt försvarsspel gjorde att IFK kontrollerade händelserna till en början. Ett antal bra intentioner fanns att se, men där det sista saknades. Christoffer Nyman nickade bollen i mål, men blev avblåst för ruff. Isak Pettersson räddade också ett friläge till sitt lags fördel innan första halvleken blåstes av.

Tio minuter in i andra halvlek offrade sig Sead Haksabanovic och stötte in 1–0 på ett långt och fint svepande inlägg från Jonathan Levi. I kölvattnet efter en hörna satte sedan Moses Ogbu kvitteringen. IFK fortsatte trycka på, men nådde inte hela vägen fram. Mjällby stack också upp i några farliga kontringar mot slutet.

Ísak Bergmann Jóhannesson gjorde en strålande insats i sin debut som vänsterback. Den 17-årige islänningen stod upp bra i försvarsspelet och fyllde ofta på i anfallen längs kanten. Nyförvärvet Linus Hallenius debut lovade också gott när han kom in efter 63 minuter.

Matchfakta: IFK Norrköping – Mjällby AIF 1 – 1 (0 – 0)
Målen: 1–0 (55) Sead Haksabanovic, 1–1 (62) Moses Ogbu.
Varning, IFK: Lars Krogh Gerson (58, avstängd mot BK Häcken). Mjällby: David Löfquist (19) och Moses Ogbu (57).
Domare: Andreas Ekberg.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-4-2): Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Ísak Bergmann Jóhannesson – Jonathan Levi (63), Eric Smith (63), Simon Thern, Sead Haksabanovic – Christoffer Nyman, Pontus Almqvist (63).
Avbytare: Felix Jakobsson (mv), Henrik Castegren, Alexander Fransson (63), Linus Hallenius (63), Ishaq Abdulrazak, Andreas Blomqvist (63), Manasse Kusu.

Nästa match: Torsdag 6 Augusti 19.00 mot BK Häcken på Bravida Arena.

Vinnare halva potten: 09371.