9 april, 2024

Andra raka för IFK i ligacupen – drömmål av Sigurgeirsson

Två matcher – två vinster. IFK Norrköping har startat ligacupen på bästa sätt. Borta mot Degerfors blev det en klar 4-0-seger. “En väl genomförd match av oss”, säger Fredrik Landén.

3-1 mot Djurgården och 4-0 mot Degerfors på Stora Vallas konstgräs. IFK Norrköping står på full pott i den omgjorda ligacupen där även Brommapojkarna och Gefle ingår. Fredrik Landén hade med sig att starkt lag till Värmland och fick se fyra olika målskyttar.

• Övertygande. Det var inget snack summerar Fredrik Landén som hade ett starkt lag med nästan bara A-lagsspelare i startelvan

Moutaz Neffati satte det enda målet i första halvlek och ju längre matchen gick ju mer tilltog IFK:s övertag. Leo Jonsson, Åke Andersson och Ísak Andri Sigurgeirsson satte alla varsitt mål i andra halvlek där Sigurgeirssons fullträff var en riktig pärla. Islänningen hämtade upp bollen vid kortlinjen, utmanade sin försvarare och avslutade i bortre hörnet.

• Han gör det bra. Det målet förtjänade han verkligen. Han hade ett par bra lägen innan där han kom loss bra i kombinationsspelet och hotar hela matchen, berömmer Landén

Du är nöjd?

• En väl genomförd match av oss. Vi pratade innan matchen om att ha ett stort bollinnehav, överbelasta och skapa två mot en-lägen, vända spelet snabbt och jag tycker vi har bra tajming i det vi gör. Det har varit två bra matcher. Lagen kommer med en mix av A-lagsspelare och yngre spelare. Det är bra matcher att få för spelarna som är på gränsen, tycker Fredrik Landén

Djurgården borta är nästa match för IFK i ligacupen.  Den matchen spelas 15 april på Kaknäs.

Degerfors IF-IFK Norrköping 0-4 (0-1)

Målen: 1-0 (40) Moutaz Neffati, 2-0 (47) Leo Jonsson, 3-0 (72) Åke Andersson,  4-0 (84) Ísak Andri Sigurgeirsson.