19 april, 2024

Andersson berömmer Curva Nordahl: “De skapade en helt annan atmosfär”

IFK Norrköping spelade 2-2 lika mot Djurgården i sin hemmapremiär. Från underläge vände man till ledning men fick samtidigt se blåränderna kvittera i andra halvlek.

Gästande Djurgården tar inledningsvis kommandot över matchen och utmanar IFK:s försvar. Blåränderna får tidigt utdelning. Nyförvärvet Shinomi Koyama fintar bort sin bevakning och avslutar i straffområdet till matchens första mål. IFK får fortsatt kämpa i många minuter men tillslut så biter de ifrån efter ungefär en halvtimmes speltid. Fanny Andersson vinner frispark i ett farligt läge och Wilma Leidhammar förvaltar chansen väl när hon slår in kvitteringen och gör mål i sin andra raka match.

I andra halvlek ställs läget om när IFK tar ledningen. Elin Rombing chippar bollen fint till Sara Kanutte Fornes som nickar in sitt tredje mål för säsongen, likt Leidhammar målskytt i andra raka matchen. Rombin assist nummer två för denna säsong, en i två raka matcher. Ledningen står sig inte många minuter innan Djurgården kvitterar. Ett distansskott får rejäl tyngd och Beata Kollmats kan nicka in returen efter att Emma Lind tryckt undan bollen i ribban. 2-2 resultatet står sig i halvtimmen innan matchen blåses av.

Fanny Andersson efter slutsignal:

• Det var en match med många ansikten, vi gör två fina mål och det är starkt att vi kommer tillbaka. För vi har en tuff första halvtimme i första halvlek.
  • Vi avslutar matchen på rätt sätt sen. Det är ett bra lag vi möter som har flera individuellt skickliga spelare som, när vi inte är 100-procentiga, kan spela igenom oss lite för enkelt. När vi är bra i matchen är det när vi lyckas stänga igen, det hoppas jag vi tar med oss i kommande matcher.

Hur var det att för första gången få bekanta sig med Curva Nordahl som IFK-spelare?

• Det var väldigt roligt. Vi blev mer tända än vad vi varit i träningsmatcherna. De skapade en helt annan atmosfär och vi hade hoppats kunnat ge dem en bättre prestation och tre poäng idag.

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 2-2 (1-1): OBOS Damallsvenskan omgång 2, fredag 19/4 klockan 19:00, PlatinumCars Arena

Mål: 0-1 Shinomi Koyama 9′, 1-1 Wilma Leidhammar 34′, 2-1 Sara Kanutte Fornes 50′, 2-2 Beata Kollmats 52′

Varningar: Wilma Leidhammar, Marcelo Fernandez (huvudtränare), Joakim Karlsson Törnvi (fysio)

Startelvan: Emma Lind – Elin Rombing, Ebba Handfast, Maja Regnås Valcic, Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson – Sabina Ravnell (68′), Wilma Leidhammar, Molly Wiklander (68′) – Sara Kanutte Fornes (81′)

Ersättare: Emma Lind, Freja Lindwall, Jennie Egeriis, Elsa Burvall, Viktoria Veber (81′), Dana Leskinen (68′), Svea Rehnberg (68′)