IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 februari, 2022

Amanda Jeppson klar för IFK Norrköping

Efter en tid med provspel hos IFK Norrköping belönas försvararen Amanda Jeppson med ett ettårskontrakt. “Det känns väldigt bra att den här ovissheten är över”, säger hon.

Amanda Jeppson har division 1-klubben Smedby AIS som moderklubb som hon representerat i hela 17 år. Säsongen 2021 behövde hon ett sabbatsår från fotboll på högre nivå och spelade för Sleipner i division 4.

  • Jag behövde få tillbaka motivationen och glädjen av att spela fotboll. Och det fick jag. Fotbollen betyder mer än vad jag trodde. Jag är en lite allt eller inget person så nu kände jag att det var dags igen, säger Jeppson med ett leende.

Därmed tar hon nu på pappret flera kliv upp i seriesystemet – men i själva verket kanske ett stort steg med tanke på sina meriter från division 1 och ungdomslandslag.

  • Det som är skillnaden är att man måste ta färre touch snabbare och att det är ett högre tempo överlag. Men jag har tränat på ganska mycket utöver fotbollen. Sen blir den stora skillnaden att man tar klivet in i en elitsatsande förening med de taktiska bitarna och att man har bra spelare runt omkring sig.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

  • Jag är en väldigt positiv person både på och utanför planen. Sen har jag en bra spelförståelse. Det är nog de två egenskaperna som beskriver mig bäst som fotbollsspelare.

Vad har du för personliga målsättningar? 

  • Jag tror det kommer bli ett lärorikt år. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och få så mycket speltid som möjligt.

IFK Norrköping hade även Stephanie Näyhä, senast från division 2-klubben Eneby BK, på provspel. Men hon blir inte erbjuden någon fortsättning i föreningen.

Annonser