IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 september, 2022

Alvberger och Tellgren uttagna till 17-landslagen

IFK Norrköpings Thilde Alvberger och Edvin Tellgren har tagits ut till F- respektive P17-landslaget.

Två av våra framstående ungdomar i Thilde Alvberger och Edvin Tellgren har blivit uttagna till sina respektiva ungdomslandslag.

För Edvin Tellgren och resten av P17 väntar snart en fyranationsturnering i Skåne innehållande Danmark, Norge och Österrike. Sverige möter först Österrike den 24e september och sedan beroende på vinst eller förlust möter de vinnaren eller förloraren mellan Danmark – Norge.

  • Det känns självklart jättekul att bli uttagen till det svenska landslaget! Det är alltid en ära att få bära den blågula landslagströjan. Det ska bli extra spännande under denna samling då vi fått en ny förbundskapten samt att vi kommer möta nya landslag som vi inte mött tidigare. Bland annat Österrike. Det är alltid intressant och kul att mäta sig med utländska lag och spelare så jag ser verkligen fram emot denna samling.
  • Mina mål den här samlingen är att vi ska vinna både matcherna vi spelar, vi börjar mot Österrike först som vi aldrig tidigare mött, vilket kommer bli intressant. Mina personliga mål är också att jag hoppas på att starta bägge matcherna.

Thilde Alvberger och hennes lag ska åka längre bort för sitt motstånd. Nere i spanska Katalonien ska de möta Colombia den 26e september och senare på ännu obestämd tid ska de möta Mexico.

  • Det känns bra för det har länge varit mitt mål att komma med i landslaget. Ett kvitto på att man gjort något bra det här året. Det ska bli väldigt kul med den här erfarenheten att möta lag och spelare från andra delar av världen.
  • Det är stort att bli uttagen så vi får se vad som händer men jag hoppas att det blir några minuter speltid!

IFK Norrköping gratulerar och önskar stort lycka till!

 

Annonser