IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 april, 2024

Alm vill inte prata om revansch: “Passionen ska alltid finnas”

IFK Norrköping går för första allsvenska segern – men Andreas Alm undviker helst att använda ordet revansch. “Jag tycker alltid att den stora passionen och arbetsinsatsen ska finnas”, säger han.

Det har inte saknats känslor på IFK Norrköpings träningar i veckan. Lördagens insats och förlust borta mot Mjällby lämnade en hel del övrigt att önska och det har märkts, inte minst i matchspelet.

  • Duellmässigt så var vi en bit ifrån på Listerlandet. Det är klart vi behöver komma närmare oss själva och motståndarna. I träning betyder det oss själva, säger Andreas Alm.

Det är en naturlig rektion att det blir ett uppskruvat känsloläge efter en tung start?

  • Njae, snarare att vi skruvar upp tempot i träning och söker dueller och intensitet. Det är svårt att skruva upp duellspel och intensitet utan att lägga in känslor i det, menar IFK-tränaren.

Hur tycker du signalen varit efter Mjällby?

  • Spelarna har tränat på som fasen i hög intensitet och många är tillbaka efter skador. Det är god intensitet. Det sämsta vi gjort är när vi varit i 0-2-underläge. Det är då vi sett som sämst ut. Både mot Malmö och Mjällby. Där vill vi inte sätta oss igen.

Ismet Lushaku gjorde matchcomeback i ligacupen mot Degerfors i veckan (IFK-seger med 4-o) och har tränat för fullt.

  • Han är tillbaka så det är klart att han är ett alternativ. Han spelade 30 minuter i U21 senast. Sen får vi se hur vi använder honom. Startelvan är inte densamma som när vi tränar det taktiska. Jag tror att Joseph (Ceesay) stod ganska länge i startelvan inför Mjällby-matchen och så startade han inte ändå när vi kom till avspark utifrån vad vi vill göra. Vi får se vad det blir till sist.

Vad får du i Ismet?

  • Varje passning han slår ger honom mer energi än det tar. Han nöts inte ned av att han har bollen ofta. Ibland kan det vara att kvalitén går ned för att man har bollen ofta. Han är snarare tvärtom. Han får energi av att bollen studsar, av långa passningar, korta passningar, slå bollen genom linjerna och av säkra passningar bakåt. Alla typer av passningar tycker jag ger honom ganska mycket.

Han ska ha bollen ganska mycket med andra ord?

  • Ja, det ska han ha. Men sedan är det en balans när han ska ha det men det ser vi gärna, säger Andreas Alm.

Jesper Ceesay har också matat på, är han redo för allsvensk hetluft?

  • Kanske. Han fick ett litet bakslag här för ett par veckor sedan. Vi får se vad han kan göra nu – om vi ska välja att han är mer i det eller om inte ska vara med.

Joseph Ceesay var sist in, vad har han gjort för avtryck?

  • Han hade inte spelat något stort spel på försäsongen när han kom hit. Han fick minuter mot Mjällby. Det betyder att han bör vara på 45-60 minuter i allsvensk match. Han närmar sig att kunna ge mycket av sig själv.

Hur lyder din bild av Gais?

  • De verkar göra det dom har gjort i superettan i allsvenskan också. Fortsätter vara trogna sin spelstil. De är bra på att kombinera sig fram när de väl får bollen på offensiv planhalva och bra på att kombinera sig på kanterna, dels för att ta sig in till avslut och de har en längre nia-typ som de kan hitta för avslut. De är bra på att vara felvända för att vara nykomling. De litar på att den som har bollen att han inte tappar den. Det gör att de får en trygghet i sitt spel. De är inte blyga för att stå och arbeta högre upp. De är inte blyga för att arbeta djupare ned heller.

Kan man använda en tung säsongsstart, förluster och insläppta mål, till att gemensamt knyta näven inför hemmapubliken?

  • Jag tycker inte att det i grunden ska vara någon skillnad på om vi fått ett kryss eller vunnit mot Mjällby. Ska vi kämpa mer mot Gais för att vi förlorade senast? Jag tycker alltid den stora passionen och arbetsinsatsen ska finnas, om det nu är det som är att knyta näven. Men också förmågan att ta fram sin skicklighet. Det är svårt att revansch på Mjällby för det är inte Mjällby vi möter. Då ska man också ta revansch på sig själv, men det tror jag är svårt att sätta ord på. “Vi ska ta revansch”. Det är bättre att säga att vi ska slå Gais än ta revansch på en massa saker. Det finns en del kraft i revansch-uttrycket, men när man faktiskt står där så handlar det om att vara skicklig.

 

IFK Norrköping

Efter två raka förluster ligger IFK Norrköping på jumboplats. Målskillnad skiljer kamraterna från IFK Göteborg, Kalmar FF och Västerås SK som även de har 0 poäng efter två omgångar.

IFK gjorde inget mål senast mot Mjällby men Oscar Jansson räddade Alexander Johanssons straff.

Tabelläget: 16:e | 0 poäng | 1 mål/8 insläppta | 0 – 0 – 2

Flest mål: Ísak Andri Sigurgeirsson 1 mål

Flest framspelningar: Daniel Eid 1st

 

Gais

Efter 4-0 torsk mot BP lyckades Gais ta sina första poäng i Allsvenskan 2024 i sin 2-1 vinst mot Värnamo.

Alexander Ahl Holmström gjorde “Makrillarnas” första mål tillbaka i Allsvenskan efter över 10 års frånvaro.

Tabelläget: 10:a | 3 poäng | 2 mål/5 insläppta | 1 – 0 – 1

Flest mål: Alexander Ahl Holmström & William Milovanovic 1 mål

Flest framspelningar: William Milovanovic & Chovanie Amatkarijo 1st

IFK Norrköping – GAIS 14/4 14:00, Allsvenskan, PlatinumCars Arena, Discovery+ 

Annonser