6 april, 2024

Alm: “Otroligt besvikna att komma hit och förlora den här matchen”

Två Mjällby-mål på fem minuter och IFK Norrköpings uppförsbacke blev för brant. Hemmalaget vann lördagsmatchen med 3-0. “Det finns inget annat än besvikelse för att beskriva matchen”, säger Andreas Alm.

IFK Norrköping har fått en jobbig start på allsvenskan 2024. 1-5 mot Malmö FF och en 0-3-förlust mot Mjällby som har full pott efter två spelade omgångar är det dystra facit.

På Strandvallens fina gräsmatta var det Mjällby som startade bäst och styrde matchen.

Innan matchklockan visade 20 minuter hade Mjällby skaffat sig en tvåmålsledning som kunde varit större.

Oscar Jansson räddade Alexander Johanssons straff. I andra halvlek satte Nicklas Røjkjær 3-0.

• Vi är otroligt besvikna att komma hit och förlora den här matchen, summerar Andreas Alm kort.

Den tillresta IFK-klacken gjorde vad de kunde för att stötta laget hela vägen – och hyllades av Andreas Alm.

• Vi märkte att de höll lågan uppe hela matchen. Det är ingenting man ska ta för givet, men jag tror att de gjort många gånger. Det noterar vi verkligen.

Vad är det som inte fungerar, tycker du?

• Det mesta.

Finns det en oro?

• Vi förlorar matchen med 3-0. Det går inte att lösa matchen efteråt.

Hur går ni vidare från här?

• Det är direkt efter matchen. Vi går vidare genom att åka hem med en hård förlust. Det är det enda vi har. Vi har ingen universalnyckel för att lösa det på vägen hem.

Nästa match för IFK Norrköping är hemma mot Gais söndagen 14 april.

Presskonferens efter matchen finns här.

Mjällby AIF-IFK Norrköping 3-0 (2-0): Allsvenskan omgång 2, lördag 643 klockan 17:30, Strandvallen.

Mål: 1-0 (14) Jacob Bergström, 2-0 (19) Rasmus Wikström, 3-0 (58) Nicklas Røjkjær.

Varningar: Kevin Höög Jansson, Dino Salihovic.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Anton Eriksson (68), Yahya Kalley (68) – Arnór Traustason, Kevin Höög Jansson, Carl Björk (68), Vito (45), Tim Prica, Christoffer Nyman (79).

Ersättare: Dino Salihovic (46), Marcus Baggesen (68), Ture Sandberg (68), Joseph Ceesay (68), Ísak Andri Sigurgeirsson (79), Laorent Shabani, Amadeus Sögaard, Moutaz Neffati, David Andersson.

Publiksiffra: 2 830.