IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 maj, 2024

Alm: “Kan inte bli en annan person för det går bra eller dåligt”

Sista allsvenska matchen innan sommaruppehållet spelas i Uppsala. Så här ser Andreas Alm på uppgiften.

Tre träningar och ett fint omhändertagande i Svärtinge då konstgräset på PlatinumCars Arena håller  på att bytas ut.

Ett underlagsarbete som kommer vara klart när IFK Norrköping är tillbaka efter semestern, 13 juni.

Före det finns chansen, borta mot Sirius på lördag kväll, att plocka första segern sedan 28 maj då Häcken besegrades med 2-1.

Här är Andreas Alms ord om:

Truppläget:

  • Max Watson, Stephen Bolma, Joseph Ceesay, Jacob Ortmark, Ìsak Andri Sigurgeirsson är inte med. Stephen är bortrest, de andra är ute med skador med undantag för Jacob som inte är skadad, men han är inte tillbaka från skada riktigt än.

Sirius:

  • Jag tycker de har behållit de bästa delarna av sig själv genom åren. De har en större publik, en större ekonomi. Sirius växer som klubb och lyckas behålla det här studentikosa, sorglösa spelet. Man fortsätter att göra det man är bra på. Det vet man när man kommer dit. Det var samma sak i cupen. Man måste verkligen försvara väl och gräva fram chanser.

Minnen från 2-2-matchen i cupen?

  • Vi gjorde en bitvis bra match, men de var också bra och hade lite andra hot då. Jocke Persson (hjärnskakning) spelade då. De hade lite andra hot mot vad de har nu.

Han tagit fram andra delar i ditt ledarskap med tanke på den tunga perioden:

  • Egentligen inte. Jag tycker inte mitt ledarskap ser annorlunda ut. Man kan inte bli en annan person för det går bra eller dåligt. Jag är relativt ny i den här gruppen och försöker studera människor en god del för att veta var de är. Man lär sig en hel del om människor i olika situationer och går det lite emot i fotboll så brukar man lära sig ganska fort om människor. Vad de kämpar med och sånt men vi har också Daniel (Ekvall, idrottspsykologisk rådgivare) jobbar mycket med våra beteenden. Det känns skönt att han varit inne och jobbat med gruppen nu, men också för några veckor sedan. Vi har gjort det kontinuerligt. Det är inte så att han jobbar hårdare nu för att vi har förlorat matcher. Det är ingen form av krishantering. Det är en del av våran vardag att vi jobbar med våra tankar och beteenden.

Något som sticker ut i Allsvenskan så här långt:

  • Det som märkts är det som vi har varit bäst eller sämst på – det vill säga att resultaten slår väldigt stort i båda riktningar. AIK som normalt sett är ett lag som vinner med 1-0 har haft stora resultat, liksom vi. Jag vet inte vad det kommer ifrån, men det är intressant och tyder  lite på att att när lag träffar rätt så kan de vara väldigt bra och att de kan såra andra lag väldigt mycket när de träffar rätt. Det är så att många har sina spelidéer och när man lyckas med det fullt ut kan man nå bra resultat.

De egna sommarplanerna:

  • Jag tycker inte att jag behöver koppla ifrån. Jag har inte det behovet. Jag tycker om att leva med laget och IFK i tanken oavsett. Det är ingenting som tynger mig. Man har privilegiet att jobba med det som man tycker är det bästa i livet, på många sätt. Det är inte betungande på något sätt.

IFK Norrköping – IK Sirius 1/6 17:30, Allsvenskan omgång 12, Studenternas IP, Max

Annonser