16 maj, 2024

Alm: “En match som känns lite avslagen”

Det positiva: IFK Norrköping plockade poäng igen efter två raka förluster. Det negativa: Laget önskade mer. “En match som känns lite avslagen”, summerar Andreas Alm 1-1-krysset i Kalmar.

Tim Pricas visade kyla när han chippade IFK Norrköping i ledning på Guldfågeln Arena, men glädjen blev kortvarig. Dino Islamovic knoppade in kvitteringen på frisparken som han själv såg till att få med sig och 1-1 blev slutresultatet.

• Delad poäng känns ganska så logiskt. Det är andra matchen i rad som vi har bra perioder som vi inte använder för att göra mål. Det är inte något massivt tryck mot deras box, men det känns som vi flyttar bollen tillräckligt bra för att hitta vinklar, djupled och fasta situationer för att komma till bättre chanser. Det sker inte riktigt. I stället gör vi mål när vi inte är inne i en lika bra period. Sen är det en match som… jag vet inte som känns lite avslagen, säger Andreas Alm.

På frågan hur IFK-tränaren såg på situationen där Christoffer Nyman gjordes ned av Kalmars Lars Saetra på mittplanen, en situation där “Totte” hade varit fri och Saetra tilldelades ett gult kort, säger Alm:

• Jag uppfattar det som att jag vill ha rött kort och att jag inte bestämmer.

IFK Norrköping är tillbaka i spel redan på söndag, tredje matchen på en vecka, när Brommapojkarna tar emot i Stockholm.

Till den matchen är Kevin Höög Jansson avstängd efter att ha fått sin tredje varning mot Kalmar.

Presskonferensen med huvudtränarna Alm och Jensen.

Kalmar FF-IFK Norrköping 1-1 (0-0) 16/5 19:00, Allsvenskan, nionde omgången Guldfågeln Arena, Discovery+

Målen: 0-1 (49) Tim Prica, 1-1 (52) Dino Islamovic.

Varningar, IFK: Kevin Höög Jansson, Max Watson.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Anton Eriksson, Max Watson, Kevin Höög Jansson – Ismet Lushaku, Jesper Ceesay (73), Dino Salihovic – Tim Prica (86), Christoffer Nyman (K), Arnór Traustason.

Ersättare: Isak Ssewankambo (73). Carl Björk (86), Amadeus Söögard, Marcus Baggesen, Ture Sandberg, Noel Sernelius, Laorent Shabani, Ísak Andri Sigurgeirsson, David Andersson.

Publiksiffra: 4171.

Domare: Mohammed Al-Hakim.