27 maj, 2024

Alm efter tunga hemmaförlusten: “Det gör ont på oss”

Besvikelsens afton på PlatinumCars Arena. IFK Norrköping klev av måndagsmatchen med 0-4 (0-1) på resultattavlan.

IFK Norrköping är inne i en motig period med en inspelad poäng på de fem senaste matcherna. Gästerna IFK Värnamo gjorde tre mål i andra halvlek, vann matchen med 4-0 och besvikelsen låg tung över PlatinumCars Arena när slutsignalen ljöd.

• Det blir stora siffror och lägger vi det till de mål vi redan släppt in så gör det ont på oss och också ont att förlora på dagen. Det känns hårt, men samtidigt när jag ser på målen så är det inte förvånande att det blir mål i de situationerna. De är ganska uppenbara positionsmissar som vi har, konstaterar Andreas Alm.

Med en match kvar att spela innan sommaruppehållet, Sirius borta på lördag, så ligger IFK Norrköping på

• Det är en situation som kräver att man har sinnesnärvaro. Man kan inte vara i förväntningarnas land, man kan inte vara i gårdagens land utan vara där det händer och vara en stark kamrat. Det vill säga att göra andra kamrater bättre, säger Andreas Alm.

Presskonferens med huvudtränarna Alm och Mravac.

IFK Norrköping – IFK Värnamo 0-4 (0-1), Allsvenskan omgång 10, måndag 27/5 klockan 19:00, PlatinumCars Arena

Målen: 0-1 (15) Johnbosco Samuel Kalu, 0-2 (69) Johnbosco Samuel Kalu, 0-3 (72) Gustav Engvall, 0-4 (92) Carl Johansson.

Varningar IFK: Daniel Eid, Ismet Lushaku,

Startelvan: Oscar Jansson – Anton Eriksson, Max Watson (45), Kevin Höög Jansson, Yahya Kalley – Ismet Lushaku (45), Isak Ssewankambo – Daniel Eid (45), Tim Prica, Arnór Traustason (76) – Christoffer Nyman (84).

Ersättare: Vito (46), Jesper Ceesay (46), Dino Salihovic (46), Laorent Shabani (76), Carl Björk (84), David Andersson, Amadeus Sögaard, Marcus Baggesen, Ture Sandberg,  Carl Björk, Laorent Shabani

Domare: Oscar Johnson.

Publiksiffra: 5289.