IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 februari, 2022

Alexander Fransson lämnar IFK

Alexander Franssons avtal löpte ut med IFK Norrköping i årsskiftet och nu står det klart att han inte fortsätter i föreningen. Istället presenteras han för den grekiska klubben AEK Aten FC.

År 2008 kom Alexander Fransson till IFK Norrköping där han spelade fram till 2015. Den schweiziska klubben FC Basel blev därefter namnet på klubben för hans första utlandsflytt. År 2018 kom han tillbaka till IFK där han varit sedan dess. Men när avtalet nu gått ut väljer han att lämna för nästa utländska uppdrag för AEK Aten FC.

  • Jag är i den åldern då det känns som lite sista chansen att få ett utlandsäventyr, så jag är glad över den här chansen. Jag är också väldigt tacksam för åren jag haft i IFK Norrköping. Det är många fina stunder som jag skulle vilja lyfta fram, men om jag ska börja rada upp allt så skulle det ta en väldigt lång tid. Det här är inget hej då utan snarare ett på återseende. Om ni inte ser mig på planen igen kommer ni se mig på läktaren på Parken istället, säger Alexander Fransson.

Totalt spelade Alexander Fransson 174 matcher för IFK Norrköping i Allsvenskan.

  • Alexander Fransson har under många år varit en av de bästa spelarna på sin position i Allsvenskan. Vi är glada för den tid han varit i IFK och stolta över den chansen som nu en av våra egna grabbar från stan får i sin nya klubb. Vi önskar “Alle” lycka till och hoppas att få se honom i vår tröja igen, säger IFK:s ordförande Sakarias Mårdh.

Tack för allt och lycka till, Alle!

Annonser