IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 januari, 2024

Akademin certifierad med fem stjärnor

IFK Norrköpings akademi tilldelas fem stjärnor i Svensk Elitfotbolls certifiering. “Vi fortsätter jobba hårt och strategiskt för att akademin ska bli ännu bättre”, säger akademichef Daniel Lindahl.

Certifieringssystemet, som är framtaget av Svensk Elitfotboll (SEF) och de 32 elitfotbollsklubbarna, ska bidra till att svensk fotboll på sikt blir så bra och konkurrenskraftig som möjligt.

Akademierna granskas på tio områden – som faciliteter, personal och logistik – och precis som förra året rankas IFK Norrköpings akademi som en av de bästa i Sverige med fem av sju stjärnor och 7266 poäng av totala 10 000.

  • Certifieringen sätter stora krav på klubbarna. Ambitionen är att både certifieringsmodellen och klubbarna utvecklar sig hela tiden. Kraven ökar för varje år, så för att förbättra sig poängmässigt krävs att man som klubb tar steg och utvecklas sig. Vi börjar se att klubbarna tar spelarutbildning på större allvar och att de blir ett mer fokus i klubbarnas övergripande strategier. På sikt gynnar det svensk fotboll och vår konkurrenskraft gentemot varandra och internationellt, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll.

Daniel Lindahl, akademichef, om certifieringen:

  • Det finns många som lägger ned ett enormt arbete och engagemang varje dag, året runt för våra barn och ungdomar, och bidrar till att vi har en så fin akademiverksamhet. De förtjänar beröm och uppskattning.
  • Åter igen får vi ett betyg som visar att vi gör mycket rätt, och att vi har en akademi som vi ska vara stolta över. Vi jobbar hårt och strategiskt för att kunna erbjuda en ännu bättre fotbollsutbildning, där vi kan få fram fler spelare till elitfotbollen och också hjälpa våra barn och unga att bli bra människor.

Här kan du läsa mer om certifieringen.

Annonser