IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 januari, 2021

Akademin 5-stjärnig och Dino Salihovic nominerad till årets back

IFK Norrköpings akademi har certifierats med maximala fem stjärnor av Svensk Elitfotboll. Dessutom har Dino Salihovic nominerats till årets Unicoach-back.

Samtliga deltagande 31 akademier inom Unicoach har fått sina verksamheter certifierade av Svensk Elitfotboll. IFK Norrköping får, precis som förra året, maximala fem av fem stjärnor.

  • Vi har verkligen tagit ytterligare steg med akademin under året som gått och framtiden på Himmelstalund är spännande. Vi fortsätter att jobba för en bättre akademi och att fostra fler, både pojkar och flickor, som når elitfotboll, säger IFK Norrköpings akademichef Tony Martinsson.

Klubbarnas akademier bedöms i olika områden som faciliteter, spelarutbildning, ledarorganisation och sportsliga resultat. Här kan du läsa mer om certifieringen och hur den går till. 

IFK Norrköpings 18-åriga försvarare Dino Salihovic har en stark säsong bakom sig. I början av 2020 var han med på A-lagets försäsongsläger i Portugal och i 6-0-segern mot Gottne i kvalet till Svenska Cupen spelade han hela matchen. Nu är han en av tre nominerade som årets Unicoach-back.

  • Dino hade ett väldigt bra 2020 och han har flera gånger varit uppe och tränat med A-laget. Han är en av många duktiga spelare i akademin och förhoppningsvis kan han fortsätta utvecklas, säger Tony Martinsson.

 

Annonser