10 april, 2022

AIK-IFK: Förlust på Friends Arena

IFK Norrköping fick inte med sig några poäng hem från Solna efter att AIK gjort matchens enda mål i första halvlek.

Hemmalaget bjöd på fin inramning i sin hemmapremiär på Friends Arena, och det var upplagt för IFK Norrköping att förstöra festen.

Det första som hände var att en AIK-back missbedömde en djupledsboll, vilket Ari Skúlason uppfattade och stack bakom. Försvaret var dock snabba tillbaka på rätt sida och Skulason tvingades spela in bollen mot ingen framför mål. Lovande start!

Det svängde åt andra hållet och AIK skapade matchens första riktigt farliga läge när de nickade i stolpen i den femte minuten.

Första tio var annars ingen rivstart – lagen såg ut att känna på både varandra och underlaget för att hitta rätt i matchen.

IFK pusslade ihop en del fina anfall, mest på högerkanten, och när känslan var att IFK började få kontroll på matchen gjorde AIK 1-0.

En hörna från höger nådde pannan på Alexander Milosevic som nickade in bollen i mål.

Efter målet kom en fin period för IFK där AIK tvingades hem i djup försvarsposition. Farligast var det när Levi drog till från distans och skottet fick en lurig styrning, men Nordfeldt var nere vid stolproten och räddade.

Slutet av halvleken rycktes sönder av avblåsningar och småskador och AIK hade inga problem att stänga igen till halvtid.

I andra halvlek dröjde det till den 83:e minuten innan det blev riktigt nära kvittering. Tottes nickade stenhårt mot stolproten, men på något sätt hann Nordfeldt dit och räddade. Returen i ribban.

Precis innan slutvisslan var det nära kvittering igen. Ekpolo fick ett jätteläge framför mål, men kom inte i balans och volleyskottet gick över.

Domaren blåste och IFK Norrköping kasserade in en andra raka 0-1-förlust.

AIK-IFK Norrköping 1-0 (1-0): Allsvenskan omgång 2, Friends Arena, 10/4 2022.

Mål: 1-0 Alexander Milosevic 15′.

Varningar: AIK: Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Alexander Milosevic, Yasin Ayari, Kristoffer Nordfeldt. IFK: Eman Markovic

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål (88′) – Daniel Eid (61′), Ari Skulason (46′), Jacob Ortmark, Abdulrazaq Ishaq, Jean Carlos de Brito (80′) – Christoffer Nyman, Jonathan Levi.

Ersättare: Otto Lindell, Marco Lund, Christopher Telo, Egzon Binaku (88′), Lucas Lima (61′), Maic Sema (80′), Eman Markovic (46′).