12 februari, 2022

AIK-IFK 0-4: “Det var riktigt kul att spela fotboll idag”

IFK Norrköping gjorde en fin match borta mot allsvenska AIK och vann med klara 0-4. “Vi var mer taggade och på tå. Det var riktigt kul att spela fotboll idag”, säger Molly Wiklander.

IFK Norrköping tog kommandot från start och såg till att bollen spelades på hemmalagets planhalva. Den höga pressen bet bra och AIK hade svårt att ta sig upp i planen.

Pressen resulterade i flera chanser där IFK vann boll med kort avstånd till AIK:s mål. Efter dryga kvarten var det riktigt farligt när My Cato klev framför motståndaren, snodde åt sig bollen och satte Lovisa Gustafsson i bra läge. Skottet styrdes farligt och målvakten tvingades rädda fint.

I den 34:e minuten kom 0-1-målet i ett snabbt anfall. My Cato gav Molly Wiklander en boll att springa på på högerkanten. Wiklander tog in bollen vid långlinjen, måttade vad alla trodde var ett inlägg – och bollen seglade in i bortre.

Självklart var det meningen som skott, eller?

• Ja, alltså… Ska jag säga att det var ett skott, det kanske låter bäst? Det var i alla fall riktigt skönt när bollen gick in i mål, säger Molly Wiklander.

0-1 och en bra insats i första halvlek, men roligare skulle det bli.

I inledningen av andra slog Wiklander en fin boll i djupet som Sabina Ravnell förvaltade på bästa sätt när hon rullade in 0-2.

I den 58:e minuten lyfte Wiklander bollen till Lovisa Gustafsson som la upp för skott för Taylor Townsend. Anfallaren placerade otagbart in 0-3 i bortre hörnet.

I den 85:e minuten fastställde Gustafsson 0-4 när hon kämpade åt sig bollen i straffområdet, vände in mot mål och satte bollen i nät.

Hur summerar du matchen, Molly?

• Som lag gör vi en riktigt, riktigt bra insats både offensivt och defensivt. Vi klarade av att sätta den höga pressen och jag tror att AIK underskattade oss lite. Vi var mer taggade och på tå. Det var riktigt kul att spela fotboll idag.

Presspelet såg verkligen ut att sitta bra och AIK hade svårt att spela sig förbi. Kändes det som att ni hade dem i ett grepp?

• Ja, och det kändes skönt att det satt så tidigt i matchen. Ofta brukar det ta ett tag, men nu fick vi ett grepp direkt.

0-4 och en fin insats mot ett lag från allsvenskan. Även om det bara är träningsmatch – vad betyder det?

• Det betyder väldigt mycket. Det är allsvenskan vi ska till, och att vi kan prestera så här bra inför det kommande året gör att det ser ljust ut. Om vi fortsätter så här kan vi absolut nå våra mål.

Finns det något som du tycker inte var tio av tio?

• Det är klart att det alltid finns förbättringspotential. Vi kan vara lugnare med boll till exempel. Vi är bara inne på tredje matchen och har en del nya spelare i truppen, så jag tycker det är väldigt bra jobbat av oss för att inte ha spelat så mycket.

AIK-IFK Norrköping 0-4: Träningsmatch, 12/2, Skytteholms IP.

Målen: Molly Wiklander 34′, Sabina Ravnell 51′, Taylor Townsend 58′, Lovisa Gustafsson 85′.

Startelvan: Sofia Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Flenhagen, Handfast – Wiklander, Burvall, Cato, Ravnell – Townsend, Gustafsson.

Ersättare: Berggården, Berggren, Johansson, Nyström, Egeriis, Alvberger, Näyhä, Jeppson.