IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 mars, 2024

Agnes och Filippa, akademispelarna på damlagets försäsongsläger

Ner till spanska solkusten och IFK Norrköpings försäsongsläger följde två akademispelare med. Mittfältaren Agnes Karlsson och målvakten Filippa Fransson som har tränat med damlaget på hemmaplan tidigare fick nu chansen att hänga med på försäsongsläger med professionella faciliteter inför lagets andra säsong i OBOS Damallsvenskan.

Torsdagen den 14 mars åkte IFK Norrköpings damlag ner till Spanien för en vecklas långt försäsongsläger. Med på resan är Agnes Karlsson och Filippa Fransson, två talangfulla spelare från det egna F17-laget. Under lägret har akademispelarna tränat med laget i gymmet och på fotbollsplanen, deltagit i teori- och analyspass samt varit med när laget svetsats samman i olika grupp- och samarbetsövningar.

  • Det har varit väldigt kul här nere i Spanien, säger Agnes. “Skönt med värme”, fyller Filippa i.

Hur tycker ni försäsongslägret har varit?

  • Jätteroligt, man lär sig så mycket. Vi får testa på hur en professionell vardag ser ut så en lär sig mycket av att bara vara här och delta. Sen har vi kunnat lära känna de andra spelarna lite mer vilket har varit väldigt kul, säger Filippa.
  • Förutsättningarna är jättebra, vädret har varit super, boendet och planerna är jättebra. Inget att klaga på, säger Agnes.

Vad tar ni med er från lägret?

  • Det är många små detaljer man har lärt sig, jag har fått jobba med två målvaktstränare i Elias och Axel vilket har varit intressant. Mycket taktiskt, det är en annan nivå här så man tar med sig mycket. Hur helheten hänger ihop framförallt, säger Filippa.
  • Jag tar med mig mycket, inte bara lärdomar från tränarna utan från spelarna som har stor erfarenhet och rutin. Hur man kan hantera nerver eller olika situationer på plan till exempel, lägger Agnes till.

Tidigare i mars så gick vi ut med 100 % by 2027 satsningen, vilket berör både er som akademispelare och aspiranter till damlaget. Vad känner ni kring initiativet?

  • Det är jättebra att IFK satsar på detta, för oss yngre tjejer är det viktigt för att vi ska våga satsa 100 % på fotbollen. Det är vår dröm att kunna leva på att spela fotboll, säger Agnes.

Både Agnes och Filippa anslöt till IFK:s nystartade F17-lag från IK Waria förra året. Förutsättningarna som finns tillhands gör stor skillnad för tjejerna som måste bolla skola och ett ambitiöst träningsschema i IFK.

  • Sen vi fick vårat egna omklädningsrum på Platinumcars Arena är det jättebra förutsättningar för oss i F17. Vi är alltid där innan träningarna, vår utrustning är kvar och vi tar del av damernas fysio-rum och har gymmet nära. Det är jättestor skillnad mot allt annat jag haft tidigare och det har gjort mig till en bättre spelare, säger Filippa.
  • Det har blivit så bra, det blir mer organiserat när man har sitt egna omklädningsrum. Det gör mycket mer än vad man tror att slippa tänka på all logistik med träningsväskor och utrustning, säger Agnes.

Tjejerna utvecklar…

  • Det blir flera saker mindre att tänka på som gör att vi kan använda tiden mycket mer effektivt och återhämta oss ordentligt, bara att slippa resa till olika platser för att få ut samma sak. Allt vi behöver finns på arenan, säger Agnes.
  • För mig som bor i Linköping är det jätteviktigt, i lagets kylskåp ser jag till att det finns bra mellanmål vilket gör att jag kan återhämta mig efter träningspassen, avslutar Filippa.

IFK Norrköpings träningsläger i Marbella möjliggörs av Holmen och Lundbergs Fastigheter.

Mer information om 100% by 2027

Vårt mål är att till 2027 ha samlat ihop 21 miljoner kronor tillsammans med våra supportrar och partners.

Vi kommer att sälja kvadratmeter på en fiktiv fotbollsplan – som bland annat kommer att generera en fysisk fotbollsplan i slutändan. Oavsett om du är företagare eller supporter kan man köpa en kvadratmeter och vara med och bidra i vår gemensamma satsning på jämställdhet. En kvadratmeter kostar 1 000 SEK per år. Satsningen mot 2027 gör vi under perioden 2024 till 2026.

Vad får man tillbaka? Utöver ett personligt diplom kommer ditt namn (eller företagsnamn) att visas upp på den fiktiva fotbollsplanen på vår hemsida. Företag som satsar minst 10 000 sek per år får olika rättigheter, som exponering på Platinumcars Arena, tidningsannons och möjlighet att påverka genom vår CSR-styrgrupp.

Till 100% by 2027!

Annonser