IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 mars, 2024

Agnes Karlsson skriver lärlingskontrakt

Akademispelaren från stan, Agnes Karlsson, skriver lärlingskontrakt med IFK Norrköping. “Jag är jätteglad över den här möjligheten då det är något jag har kämpat väldigt hårt för”, säger Agnes.

Agnes Karlsson, född 2008, började spela fotboll i IK Waria som hon representerade innan hon förra året började spela för IFK Norrköpings nystartade F17-lag.

Under 2023 deltog talangen i flera av damlagets träningar och nu skriver hon ett lärlingskontrakt med IFK Norrköping på två år.

  • Det betyder jättemycket, det är ett kvitto på att de tror på mig och min potential som spelare. Att få träna med damlaget och ta del av faciliteterna gör att jag kommer utvecklas ännu snabbare.

Senast i lördags spelade Agnes med damlaget när hon byttes in i träningsmatchen mot Hammarby. Under sina minuter på planen hann Agnes passa fram till Wilma Leidhammars 2-1 mål.

  • Det var jättekul att kunna bidra med en assist, ren glädje.

Manager Tor-Arne Fredheim om Agnes:

  • Agnes har varit med en hel del i träning hos oss till och från, hon var 14 år i början. Hon har utvecklats under hösten och våren så det har varit naturligt att ha med henne ännu mer nu i försäsongen. Vi planerade att hon skulle få 10 minuter mot Hammarby och hon gör det fantastiskt bra, mogen i sitt sätt att hantera de svenska mästarna, inte bara assisten och hur hon blockar skottet. Hon tar plats på mitten, som är en viktig position, på ett övertygande sätt för att vara så ung. Nu med lärlingskontraktet kommer hon vara ännu mer i vår träningsmiljö.

 

 

Annonser