IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 oktober, 2021

Agardius inför BK Häcken borta: “Känns spännande vad som komma skall”

Efter ett välförtjänt landslagsuppehåll åker IFK Norrköping till Göteborg för att ställa upp mot BK Häcken. Målsättningen: att fortsätta plocka poäng i toppstriden. “Nu har vi kommit upp i en bra position där vi kan hänga på”, säger Viktor Agardius inför bortamötet.

Under landslagsuppehållet har spelarna fått några dagar ledigt för att kunna återhämta sig och träffa familj och vänner innan träningarna dragit igång igen.

  • Det var ett välbehövligt uppehåll. Så är det alltid när man haft tätt med matcher precis innan. Det är skönt att kunna ta det lugnt och ladda om batterierna. Familjen åkte hem en sväng till Skåne och Blekinge där vi tog det lugnt, säger Viktor Agardius.

Avslutningen innan landslagsuppehållet blev en fullträff med tolv av tolv möjliga poäng inspelade. Dessutom blev det en otrolig inramning i den sista matchen mot Hammarby IF där Markus Krunegård framförde den nya inmarchlåten och supportrarna levererade ett otroligt Tifo.

  • Det var en grym match både på planen och på hela läktaren. Detta är vad man längtat efter länge och vi gav publiken det bästa vi kunde. Inför matchen sa vi till varandra att om vi vill ha en höst med tryck på läktaren ska vi göra en bra insats. För då kan vi få det trycket resten av säsongen med, berättar Agardius.

Prestationsmässigt har IFK blandat och givit – men ändå hittat vägar till att vinna.

  • Det har blivit en styrka för oss att när vi inte har spelat så bra har vi inte släppt till så mycket målchanser. Kan man hålla ner den siffran trots att man inte spelar bra så har man givit sig chansen att vinna ändå.

Siktet är inställt på topplacering och Europaplats – något som Agardius menar inte var något många trodde i inledningen av säsongen.

  • Många har inte trott på Norrköping när vi blandat och givit litegrann. Men nu har vi kommit upp i en bra position där vi kan hänga på. Sen är det ändå åtta matcher kvar och mycket kan hända i tabellen. Efter september månad har vi byggt upp ett självförtroende och en tro på att vi är så här bra och ska vara där uppe och tampas. Det känns spännande vad som komma skall, säger Agardius.

På söndagen åker laget ner till Göteborg för att ladda upp inför måndagsmatchen mot BK Häcken.

  • Det är en tuff bortamatch och en tuff motståndare. Vi kan hoppas att vi är på samma plats som när vi avslutade det här miniuppehållet och fortsätter bygga på det vi gjorde då, avslutar Agardius.

BK Häcken–IFK Norrköping: 18/10 klockan 19.00, Allsvenskan, Bravida Arena, discovery+.

  • Stötta IFK Norrköping när du tecknar abonnemang hos discovery+! För varje nyteckning genom denna unika länk går det en del av pengarna direkt till IFK Norrköping. 
  • Är du inte på plats kan du se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping. Ring 011-105107 för bordsbokning.
  • Få höjdpunkten serverad i mobilen redan innan måljublet lagt sig – skaffa Highlights Plus!  Med Highlights Plus kan du följa alla IFK Norrköpings matcher i Allsvenskan direkt i vår app.
  • IFK-butiken i Linden köpcentrum har öppet måndag den 18 oktober klockan 11.00-18.00, tisdag den 19 oktober klockan 11.00-18.00, torsdag den 21 oktober klockan 11.00-18.00 samt söndag 24 oktober 12.00-15.00.

Foto: Bildbyrån

Annonser

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här