10 oktober, 2022

Agardius: “Det känns surt, såklart”

IFK Norrköping såg länge ut att vinna mot Mjällby, men fick efter en sen kvittering nöja sig med ett kryss och delad poäng hemma på arenan. Matchen slutade 2-2. “Tufft att lämna med bara en poäng”, säger Viktor Agardius om resultatet.

IFK Norrköping, som inledde matchen starkt, tog ledningen efter en kvart. Totte Nyman nickade in ledningsmålet efter ett fint förarbete av Linus Wahlqvist och Jonathan Levi. Därefter följde en mållös resterande halvlek, och IFK gick till halvtidsvila i ledning.

Andra halvlek inleddes bäst av IFK Norrköping som kontrade bra och skapade en del halvlägen och offensiva frisparkar. I matchminut 59’ skjuter Arnor Traustason en frispark som, via muren, letar sig förbi Brolin i Mjällby-målet. 2-0 IFK. Tvåmålsledningen stod sig i dryga kvarten varpå Mjällby kunde reducera genom Silas Nwankwo. I den 85 minuten utvisas Mjällbys Al-Ammari och IFK får avsluta matchen i numerärt överläge. I matchens absoluta slutskede nickar Mjällbys Carlos Moros in kvitteringsmålet, målet som också blir det sista i en match som slutar 2-2.

• Det är surt, såklart. När vi faktiskt leder med två noll, det känns också innan dess som att vi har bra kontroll och flyt. Det är lite så som denna säsongen är, bollen studsar ofta på motståndarnas fötter istället för våra. Det är väldigt tufft att lämna med bara en poäng, säger Viktor Agardius om matchen.

Är det att ni tappar momentum efter 2-1-målet som gör det svårt att behålla ledningen?

• Ja så är det ju. 2-0 är ju aldrig en rolig ledning egentligen, får motståndarna in 2-1 blir det helt plötsligt hjärnspöken, och kanske ännu mer nu när vi haft den säsong som vi haft, svarar han.

Hur ser du på den egna insatsen?

• Den var okej, lite upp och lite ner kanske, som egentligen hela laget idag tror jag.

IFK Norrköping – Mjällby AIF: 2-2 (1-0)

Målen: 1-0 Totte Nyman (15´), 2-0 Arnor Traustason (59´), 2-1 Silas Nwankwo (75′), 2-2 Carlos Moros (90′)

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist Egnell, Marco Lund, Anton Eriksson, Viktor Agardius (ut 90+4´) – Jakob Ortmark (90+4′), Ari Skúlason, Arnór Traustason – Jonathan Levi, Christoffer Nyman (ut 65′), Laorent Shabani (ut 87´).

Avbytare: Wille Jakobsson, Godswill Ekpolo (in 90+4´), Daniel Eid (in 87´), Andri Gudjohnsen (in 65´), Fritiof Hellichius (in 90+4´), Egzon Binaku, Mouttaz Neffati.

Gula kort: Andri Gudjohnsen 75′, Marco Lund 86′.